Около 2400 ученици от втори до четвърти клас от градовете

...
Около 2400 ученици от втори до четвърти клас от градовете
Коментари Харесай

Кампания ще учи децата как е безопасно да пътуват в автомобилите

Около 2400 възпитаници от втори до четвърти клас от градовете Шумен, Каспичан и Плиска ще обхване самодейност по сигурност на децата в колите "С защитен колан на задната седалка ".

Това бе обявено на конференция във връзка началото на акцията, с присъединяване на кмета на Шумен Любомир Христов, представители на общинската администрация, на ОД на Министерство на вътрешните работи и на сътрудници на самодейността, измежду които компании и медии.

Доброволци от компании и институции ще се включат в самодейността като се срещат с учениците и им показват по занимателен, забавен и запаметяващ се метод информация за това по какъв начин безвредно да пътуват в колите. За малчуганите са планувани тениски с картинка и надпис "Деца, сложете си колана! Седнете откъм гърба в колата на специфичната седалка! ". Децата ще получат и значка

"Полицейски контрольор по коланите ", с която ще могат да влязат в ролята на служител на реда и да предизвестяват за слагането на защитни колани, бе обявено на конференцията.

"Поставянето на колан на задните седалки на колите е проблем и по тази причина предизвикваме тази акция. Колкото по-рано сложим проблемите и стартираме да работим, толкоз по-скоро идват и триумфите ", сподели кметът Любомир Христов.

Инициативата "С защитен колан на задната седалка " е под патронажа на президента Румен Радев. За първи път такава акция е извършена във Варна и района през 2015 година, бе обявено на конференцията.

От началото на годината в Шуменско са регистрирани четири тежки пътнотранспортни катастрофи с деца, при които едно е починало. В три от злополуките, децата, които са пътували, са ранени.

За неизползване на предпазен колан или системи за сигурност на децата за първите 10 месеца на територията на ОД на МВР- Шумен са наложени 910 санкции с фиш на стойност 45 500 лв.. Съставени са и 250 акта за открити административни нарушавания на стойност 12 450 лв., допълват от пресцентъра на полицията в Шумен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР