Около 10.30 часа маскирани въоръжени полицаи блокираха изхода на града,

...
Около 10.30 часа маскирани въоръжени полицаи блокираха изхода на града,
Коментари Харесай

Нова Ударна Акция На Гдбоп Преди Малко! Натръшкаха 12 Юнака, Вижте Само Кого Арестуваха!

Около 10.30 часа маскирани въоръжени служители на реда блокираха изхода на града, в посока към София. От няколко първокласни автомобила бяха арестувани млади мъже, само че арести е имало и в други елементи на града.

12 души са арестувани досега при спецакцията, заяви на брифинг прокурор Иван Гешев, административен началник на Специализираната прокуратура (СпП).

Разследването е против проведена незаконна група, разпространявала опиати в Бургас и района.

По думите на Гешев интервенцията е почнала рано тази заран и сега дейностите по следствието не престават на територията на цялата страна.

Той посочи, че досега се претърсени 10 адреса.

" Намерени са голям брой наркотични субстанции на 8 от адресите – главно марихуана и синтетични опиати, в развой на определяне е точното им количество. Намерени са също и военен револвер, бухалки, ловна пушка, няколко хиляди лв. и евро, везни, както и съвременна, високотехнологична апаратура за изцяло обзавеждане на нарколаборатория “, добави прокурор Гешев.

Разбитата незаконна група, с изключение на с разпространяване на наркотични субстанции, се е занимавала и с вторични закононарушения със силови дейности във връзка с дилъри, които са отказвали да работят с тях или са правили дейности, които не са се харесвали на групата и са били в несъгласие с нейните ползи.

" Това, което мен персонално ме радва напоследък, колкото и необичайно да звучи е, че делата за наркоразпространение почват в някаква степен да не съставляват интерес и аз си го изяснявам с обстоятелството, че такива интервенции с ГДБОП към този момент трансформираме в рутина и се случват съвсем всяка седмица по няколко. Това е реалност ", разяснява Иван Гешев.

По думите му това демонстрира, че ГДБОП и Специализираната прокуратура работят съществено за битката против разпространяването на наркотични субстанции.

" Не подценяваме битката с този тип престъпност, тъй като всъщност хората, които задържаме по тези каузи, тровят нашите деца. Хубаво е, даже когато рутинно се случват такива интервенции, да не забравяме, че това е едно много съществено закононарушение с изострен обществен и публичен резултат “, добави още той.

При друга акция е разрушен канал за трафик на хора. Арестувани са осем души, четирима от тях са сирийци, стана ясно още от брифинга на прокурор Гешев.

Каналджиите поемали хората от Турция, по-късно те пътували до Бургас, а през София и Видин заминавали за Западна Европа.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР