Официално беше представен новосъздаденият Национален съвет по ваксинация. Това няма

...
Официално беше представен новосъздаденият Национален съвет по ваксинация. Това няма
Коментари Харесай

Представиха новия Национален съвет по ваксинация

Официално беше показан новосъздаденият Национален съвет по имунизация. Това няма да е политическа организация. В него влизат представители на разнообразни публични организации и представители на разнообразни малцинства и религиозни общности, заяви БНР.

Целта, която си слага съвета, е имунизацията до есента да бъде оптимално висока, както и битка с предразсъдъците против имунизациите.

На първото съвещание на съвета през днешния ден участваха представители на всички религиозни общности у нас, с изключение на на православната черква.

Сред членовете на съвета са и разпознаваеми и известни лица, които да усилят равнището на публично доверие във имунизациите. Това са да вземем за пример оперната прима Александрина Пендачанска, водещата Нана Гладуиш, като съветът ще бъде отворен и за други хора, искащи да споделят свои хрумвания.

Преди дни служебният здравен министър Стойчо Кацаров удостовери, че Ваксинационният щаб ще бъде закрит и на негово място ще бъде основан Консултативен съвет по имунизация.

В него няма да има представители от администрацията на здравното министерство, а от разнообразни общности - публицисти, пациентски организации, здравни специалисти, сподели тогава Стойчо Кацаров.

Съветът, който беше показан през днешния ден, регистрира ниски равнища на имунизация измежду ромската общественост, където към този момент работят посредници, само че със слаб триумф.

Само 30% са имунизираните лекари, а децата над 12-годишна възраст - 3,5%.

До есента се цели по-висок % имунизирани поради предстоящата нова вълна от Covid-19, разгласи, служебният здравен министър:

" Това не е административна задача. Това е национално изпитание. Искам да създадем този диалог разумен, с причини, като не крием нищо - това е изгодата, това са нещата, които могат да се случат, в случай че се ваксинирате. Най-лошото, което може да се случи, е да вдигнете температура ", сподели Стойчо Кацаров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР