Официалният сайт на ФИБА вече фокусира своето внимание към Европейското

...
Официалният сайт на ФИБА вече фокусира своето внимание към Европейското
Коментари Харесай

ФИБА: Костадинов и Стоилов ще се опитат да поведат България обратно към Дивизия “А за първи път от 2015 г.

Официалният уебсайт на ФИБА към този момент концентрира своето внимание към Европейското състезание за младежи до 20 години, Дивизия Б, което стартира на 15 юли в Тбилиси, оповестиха от Българската федерация по баскетбол.

Анализаторите на международната централа насочиха вниманието си към гениите, които ще блестят в грузинската столица, като във вниманието им попадна и Константин Костадинов. „ Костадинов и Стоилов ще се опитат да поведат България назад към Дивизия “А” за първи път от 2015 година “, заключават от уеб страницата.

“Константин Костадинов, който преди малко завърши първия си сезон като експерт, към този момент се радва на по-сериозна роля в мъжкия народен тим на България. Крилото постоянно е доминантна мощ в младежките съревнования и от него се чака да бъде един от най-хубавите играчи на шампионата. 203-сантиметровият баскетболист играе ловко в транзиция и употребява мощното си тяло, с цел да надиграва бранителите. Освен това той разполага с добър кросоувър, който постоянно бива последван от страхотни завършвания. Българинът е непрекъсната заплаха в подкошието на противника, като също по този начин наличието му се усеща и в отбранителен проект. Докато стрелбата му от тройката към момента се нуждае от усъвършенстване, Костадинов би трябвало елементарно да се подреди измежду най-резултатните играчи на Европейското “, предвиждат от централата.

Европейското състезание в Дивизия “Б” ще се организира от 15 до 24 юли в Тбилиси. Първият мач на селекцията на Георги Младенов е в петък, когато отборът се изправя против Латвия. В неделя следва дуел против Унгария, а груповата фаза за нашите приключва с мач против Ирландия идната седмица.

Именно латвиецът Крис Хелманис също е един от младоците, на които би трябвало да се обърне внимание. „ Хелманис ще бъде един от най-хубавите високи играчи на Европейското. 20-годишният център се завръща в шампионатите на ФИБА след нерешително показване по време на миналогодишното Световно състезание при U19. От една страна той записа брилянтен дабъл-дабъл от 30 точки и 11 битки против Южна Корея, като също така регистрираше приблизително по 3.1 асистенции на мач, само че от друга - успеваемостта му при стрелбата от игра бе ниска - 36% от полето и 48% от наказателната линия. Хелманис сигурно ще се опита да усъвършенства тези индикатори, изключително в ролята си на главен състезател в състава на Латвия. Гигантът умее да играе на пик-н-рол, има добра пукотевица с кука, флоутърите му са на равнище, а също по този начин е рисков от далечно разстояние. Още повече, Хелманис има визия и креативност, която му разрешава да прави съотборниците си по-добри. До него ще застане стрелецът Фредс Багацкис, който е наследник на дългогодишния играч и треньор Айнарс Багацкис. Водени от Хелманис, латвийците ще създадат поход за промоция в Дивизия “А”, пишат от ФИБА.

Вниманието на експертите са заслужили и двама познайници на българите – македонецът Андрей Митровски и Лука Колчаг от Румънич. Колчаг обаче не беше в тима на северните ни съседи за контролите в София.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР