Очаква се Федералният резерв на САЩ да повиши основния си

...
Очаква се Федералният резерв на САЩ да повиши основния си
Коментари Харесай

Фед ще разкрие още едно голямо увеличение на лихвите?

Очаква се Федералният запас на Съединени американски щати да увеличи главния си лихвен % с три четвърти, с цел да се пребори с високата инфлация. На този декор фокусът ще е върху това какъв брой дълбоки признаци на икономическо закъснение са регистрирани, пишат американските медии.

Очакваното нарастване на лихвените проценти по федералните фондове - главният инструмент на Фед за намаление на инфлацията, която е на 40-годишен връх, ще съставлява една от най-бързите промени в паричната политика на Съединени американски щати. Преди малко повече от четири месеца лихвеният % беше покрай нулата и Фед купуваше облигации за милиарди долари всеки месец, с цел да помогне на стопанската система да се възвърне от пандемията.
 Фед се движи доста зад инфлацията и това може да стане сериозен проблем
Фед се движи доста зад инфлацията и това може да стане сериозен проблем

Инфлацията оттатък океана скочи до най-високите равнища от четири десетилетия насам

Все още е маркиран напълно дребен прогрес в битката с инфлацията, а признаците на стопански стрес се натрупват, разясняват специалисти. През това време чиновниците на Фед преценят какъв брой по-строга би трябвало да бъде паричната политика, с цел да се забави нарастването на цените.

Инвеститорите от дълго време залагат едно към четири Федералният запас да изненада пазарите с по-голямо нарастване от 1 процентен пункт, което припомня за походите, употребявани при започване на 80-те години на предишния век.

И защото въздействието на Фед върху американската стопанска система става все по-очевидно, въпросът в този момент е дали има риск от " пресоляване на манджата " посредством прекомерна интервенция. Части от пазара на облигации в Съединени американски щати към този момент алармират за нараснала възможност от криза, като доходността на 2-годишните съкровищни ​​облигации на страната в този момент е по-висока от тази за 10-годишните облигации.

Това е вероятен знак за изгубена религия в краткосрочния стопански напредък и отразява опция Фед да бъде заставен да понижи лихвените проценти в относително къс интервал от време.

Страховете от закъснение на стопанската система бяха разпалени тази седмица, когато американската верига Walmart, която предлага необятна визия за държанието на потребителите, понижи вероятностите си за облага и съобщи, че инфлацията е притиснала купувачите да харчат парите си най-вече за храна и гориво, вместо за артикули като електроника и облекло.
 Син на създателя на Walmart купува състезателен клуб за рекордните $4,6 милиарда
Най-голямата договорка в света на спорта: $4,6 милиарда

Най-голямата договорка в света на спорта е за тима по американски футбол " Денвър Бронкос "

General Motors от своя страна съобщи, че е понижил наемането на чиновници и е отсрочил плануваните разноски в отговор на инфлацията.

Брутният вътрешен артикул на Съединени американски щати е повишен с бурни темпове през второто тримесечие на годината.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР