Обзор ще бъде домакин на първа международна киноложка изложба Короната

...
Обзор ще бъде домакин на първа международна киноложка изложба Короната
Коментари Харесай

„Короната на морето: Събират елитни кучета за международна изложба в Обзор

Обзор ще бъде хазаин на първа интернационална киноложка галерия „ Короната на морето ". Тя ще се организира на 25 юни 2023 година в границите на празника на града „ Еньовден в Обзор ".Изложбата ще даде изключителна опция за експерти, запалянковци и фенове на кучета да се срещнат и да споделят своята пристрастеност към четириногите. Тя има и спортен темперамент.

Главен арбитър ще бъдеФатих Чокчан, заместник-председател на Киноложката федерция на Турция и представител на най-голямата интернационална киноложка федерация FCI. Негови помощници от българска страна ще са съдиите Христо Кънев, ръководител на Киноложки съюз България, и Антоан Хлебаров, инструктор по хендлинг (изложбено показване на кучета).



Чокчан е експерт по породата турски кангал, а също и по пастирски и овчарски кучета, молоси, териери и декоративни породи. Христо Кънев е лекар по ветеринарна медицина, настоящ доктор и учител. Той е и и ръководител на клуб „ Български барак ", като от десетилетия работи за признание на тази порода от Международната федерация по кинология. Неговият сътрудник Антоан Хлебаров води курсовете за млад лидер на куче в Двореца на децата към този момент 20 години и организира интернационалните образования по хендлинг.

Очаква се на „ Короната на морето " да бъдат показани както дребни кученца от 3 до 6 месеца в клас „ Бебе ", по този начин и четириноги в клас „ Ветерани ". Най-голямата конкуренция обаче се планува в останалите класове за любимци над 15 месеца, в които ще бъдат показани кучета от най-различни породи, някои от които към този момент са взели участие и са завоювали победи на разнообразни интернационалните киноложки изложения.

Зрителите ще могат да видят и представители на националните ни породи българско овчарско куче, барак и българско гонче.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР