Прокуратурата в Пловдив е образувала досъдебно производство за установяване на

...
Прокуратурата в Пловдив е образувала досъдебно производство за установяване на
Коментари Харесай

Образуваха досъдебно производство за смъртта на британския гражданин, починал след побой от охранители в болница

Прокуратурата в Пловдив е образувала досъдебно произвеждане за определяне на аргументите за гибелта на английския жител, умрял преди дни след побой от охранители в УМБАЛ „ Св. Георги “.

На 18 юни вечерта, 67-годишният мъж е потърсил лекарска помощ в болничното заведение. Той е бил прегледан, след което освободен. Малко по-късно се върнал в болничното заведение, като е упорствал още веднъж да бъде прегледан. Поради тази причина е бил подаден сигнал на частната охранителна компания, ангажирана със сигурността на болничното заведение. Няколко чиновници от компанията се отзовали пред входа на „ Спешния център “ на Университетската болница. Там зародила конфликтна обстановка сред английския жител и охранителите. Те се пробвали да го отстранят от региона на болничното заведение, само че той отказал, настоявайки да бъде прегледан от доктор. В това време мъжът е бил бутнат на земята от един от охранителите и е останал там до идването на полицейски екип от Второ районно управление (на МВР), където е бил подаден сигнал за случая. Служителите на Министерство на вътрешните работи са открили, че е бил в схващане. Впоследствие е бил признат в Отделението по токсикология в болничното заведение, където е умрял в ранните часове на 19 юни.

По досъдебното произвеждане се правят дейности по следствието - разпитват се очевидци, конфискувани са материални доказателства, назначена е тройна съдебномедицинска експертиза, която да отговори на въпроса каква е повода за гибелта на английския жител и дали има травматични увреждания по тялото му, както и химическа експертиза, която да откри дали в кръвта на умрелия е имало съществуване на алкохол.

След привършване на инспекцията ще се извърши преценка за вероятно привличане към наказателна отговорност, оповестиха още от държавното обвиняване.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР