По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура-Плевен е осъден 20-годишен

...
По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура-Плевен е осъден 20-годишен
Коментари Харесай

По обвинение на Районна прокуратура-Плевен мъж е осъден на лишаване от свобода за блудство

По импортиран обвинителен акт на Районна прокуратура-Плевен е наказан 20-годишен мъж задве закононарушения срещу половата цялост по отношение на две ненавършили 14-годишна възраст девойки.

Той е приет за отговорен в това, че вечерта на 18.08.2023г., в малко обитаемо място в област Плевен, посредством приложимост на мощ се опитал да извърши дейности за да възбуди или удовлетвори полово предпочитание без съвкупление във връзка с малолетно лице, като действието е останало незавършено заради независещи от дееца аргументи - закононарушение по член 149, алинея 2, т. 1 вр. алинея 1 вр. член 18, алинея 1 от Наказателен кодекс. Признат е за отговорен и за това, че след среднощ, на 19.08.2023г., в същото обитаемо място, още веднъж посредством приложимост на мощ, е извършилблудственидействия по отношение на друго малолетно лице.

Съдебното произвеждане е извършено по реда на съкратеното правосъдно разследване, като подсъдимият е признал напълно обстоятелствата, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт.

За осъществените закононарушения Районен съд- Плевен му наложил едно общо най-тежко санкции всред избраните, а точно: две години отнемане от независимост, което той следва да изтърпи при първичен непоколебим режим в затвор. Предвид особените правила, по които е протекло производството, наказването е несъмнено при изискванията на член 58а, алинея 1 от Наказателен кодекс (намаленос 1/3от в началото избраното, което в тази ситуация е три години отнемане от независимост, за всяко престъпление).

В хода на наказателното произвеждане подсъдимият е бил с мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.

Присъдата е влезнала в законна мощ и е приведена в осъществяване.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР