Обвиняемият за зверското убийство на английската заселничка във Великотърновското село

...
Обвиняемият за зверското убийство на английската заселничка във Великотърновското село
Коментари Харесай

Убиецът на англичанката от Ново село се уплаши, сам пожела да остане в ареста

Обвиняемият за зверското ликвидиране на британската заселничка във Великотърновското село Ново село няма да апелира пред Апелативния съд наложената му мярка за неотклонение задържане под стража. 26-годишният причинител на зверството самичък настоял пред Окръжния съд в остарялата столица да остане в ареста. Денислав К.Р. споделил, че има страхове и опасения от линч поради стореното, написа " Труд ".

На арестувания е повдигнато обвиняване по чл.116 от Наказателен кодекс за ликвидиране, за което го грози наказване от 15 до 20 години отнемане от независимост или пожизнен затвор. Той е от Горна Оряховица, незает и неосъждан. Назначен му е длъжностен юрист.

Кървавата драма се разиграла на 17 февруари в дома на британката.

На идващия ден служител на реда и кмет заловиха причинителя на зверското нападение против чужденката. Извършителят на злодеянието бил хванат от началника на полицейския сектор на прилежащото село Балван старши контрольор Петър Петров и от кмета на Ново село Христо Христов.

Жертва е 62-годишната Роуз Р., която се заселила в китното селце преди към 8 години. Жената живеела сама, само че от дни съседите не били я виждали. Пощенската служителка в селото първа се усъмнила, че се е случило нещо неприятно с чужденката, която от два дни не вдигала телефона си и алармирала кмета. Управникът на Ново село известил полицейският контрольор и двамата отишли в дома на британката.

Там заварили чужд мъж, който обикалял из парцела с кални ботуши и копаел ров в двора. Като видял двамата мъже, той побягнал в незнайна посока. Стопанката пък била открита мъртва в стопанска сграда.

Кметът и служителят на реда неотложно алармирали Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи във Велико Търново за случая. След това подхванали обход на селото с граждански автомобил като предположили, че килърът е към момента в обитаемото място. Малко по-късно спипали беглеца да се укрива в дома на самотноживеещ дъртак в покрайнините на Ново село, задържали го и когато пристигнали криминалистите от Велико Тръново им го предали.

Трупът на англичанката бил открит прострян в локва кръв в плевнята на парцела и.

При разпитите килърът, който е българин, е направил цялостни признания. Причина за нещастието е любовна история.

При огледа се оказало, че младият мъж умъртвил чужденката с лопата, след което се приготвил да заровил натрупа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР