Обучението на украинските войски за работа с германски гаубици скоро

...
Обучението на украинските войски за работа с германски гаубици скоро
Коментари Харесай

Украинската армия скоро ще може да използва германските гаубици


Обучението на украинските войски за работа с немски гаубици скоро ще завърши, което ще проправи пътя за потреблението на оръжията във войната в Украйна, съобщи немският министър на защитата Кристине Ламбрехт.

Украйна желае Западът да изпрати повече и по-добра артилерия, защото страната изчерпва боеприпасите за съществуващия си боеприпас от руската ера, който отстъпва на този на Русия, заяви Ройтерс.

Западните страни дадоха обещание оръжия по стандартите на НАТО, само че разполагането им лишава време.

„ Обучението на „ Panzerhaubitze 2000” скоро ще завърши, с цел да може да бъде употребена във войната в Украйна ", съобщи Ламбрехт пред кореспонденти по време на посещаване във военна база в немски град Райнбах.

„ Panzerhaubitze 2000” е едно от най-мощните артилерийски оръжия в инвентара на Бундесвера и може да поразява цели на разстояние 40 км.

През май Германия се ангажира да достави на Киев седем самоходни гаубици, добавяйки ги към петте такива артилерийски системи, които Нидерландия е дала обещание

Но Берлин се сблъска с обвинявания от страна на Украйна, че се бави и отделя прекалено много време за доставка на тежки оръжия, защото спорът се трансформира в наказателна изтощителна война.

Ламбрехт не даде детайлности по кое време гаубиците ще бъдат изпратени в Украйна.

" Първите гаубици ще бъдат доставени (на Украйна), когато завърши образованието и тя е виновна (за доставката им) ", сподели министърът, като добави, че няма да оповести нито датата, нито транспортните направления от съображения за сигурност.

Киев се нуждае от 1000 гаубици, 500 танка и 1000 безпилотни самолета, както и от други тежки оръжия, съобщи в понеделник президентският консултант Михайло Подоляк. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР