Когато успях да се докосна до разпространяваните през последните дни

...
Когато успях да се докосна до разпространяваните през последните дни
Коментари Харесай

Проф. Илин Савов: Службите за сигурност трябва да разследват произхода на записите срещу ПП, установих изключително подвеждане

Когато съумях да се докосна до популяризираните през последните дни компроматни записи с гласовете на водачи от „ Продължаваме промяната “ се почувствах обезпокоен за обществото. Става дума за по този начин наречената дълбока машинация и опция да бъдат манипулирани човешкото око и ушите. Това акцентира пред „ ЕвроДиков “ проф. Илин Савов, специалист по киберсигурност, който повече от 20 години се занимава с тези проблеми и има дълготраен стаж в службите за сигурност.

Изслушах деликатно записите, открих извънредно заблуждение, което може да бъде открито от специалист. Едни шумове ясно се чуват, а други са заглушени. Използвана е много сериозна технология, която се продава в дълбоката мрежа, против няколко хиляди $, тя може да бъде поръчана и употребена. С тази технология се шантажират президенти, политици и водачи на компании. Нашето общество няма ясна информация, по какъв начин може да бъде подведено и манипулирано. Не мога да се наемам дали това е запис на службите или на частно лице, което разполага с сходна техника. Например от нашия диалог в този момент със профилиран програмен продукт могат да бъдат направени операции и да излезе запис, че желаеме да свалим шефа на Световната банка. Има повече от 20 разновидността по какъв начин тези записи са били основани – може от разстояние посредством ориентирани дронове, с телефон, смарт устройство, часовник или е употребена самата електрическа мрежа, акцентира специалистът. Според него в света има доста цифрови лаборатории, които работят със специфичен алгоримът. Там може да бъде тествана достоверността на записите, само че това изисква време - от седмица даже до половин година.

Проф. Савов счита, че в тази ситуация може да са употребявани 4900 гласа като микс на някои места, които образуват звук в мегахерците на човешкия глас. Задължително структурите за сигурност би трябвало да се ангажират с произхода на тези записи и да осветят българските жители. Има лаборатории в целия свят за инспекцията им, в Дубай имат неповторими лаборатории за гласови данни, добавя специалистът.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР