Украинският президент Володимир Зеленски ще участва в срещата на лидерите

...
Украинският президент Володимир Зеленски ще участва в срещата на лидерите
Коментари Харесай

Bloomberg: Зеленски ще присъства на срещата на Г-7 през юни

Украинският президент Володимир Зеленски ще взе участие в срещата на водачите на Г-7 в Италия през юни, заяви Bloomberg, базирайки се на свои източници. От канцеларията на господин Зеленски отхвърлиха коментар, като се позоваха на обстоятелството, че графикът му към момента не е утвърден.

Както отбелязва организацията, украинският президент упорства западните страни да доставят оръжия с по-дълъг обхват на деяние, които биха разрешили на украинската войска да нанася удари надълбоко в съветската територия. Той взе участие в срещата на върха на водачите на Г-7 за втора поредна година.

Тазгодишната среща на върха ще се организира от 13 до 15 юни. Politico заяви, че група украински дипломати са посетили Вашингтон през май в опит да убедят администрацията на Съединени американски щати да анулира възбраната за потребление на техни оръжия за удари против Русия. Според изданието задачата на Украйна е да нанесе удари по военни хранилища, с цел да отблъсне настъплението на съветските въоръжени сили в Харковска област, написа БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР