Обтегнатите отношения между Русия и Великобритания се пренесоха и в

...
Обтегнатите отношения между Русия и Великобритания се пренесоха и в
Коментари Харесай

Скандалът Русия - Великобритания доби авиоизмерение

Обтегнатите връзки сред Русия и Англия се придвижиха и в авиотранспорта. Москва изиска пояснение за обиск на аероплан на „ Аерофлот” на летище „ Хийтроу” във Англия.
Англия отговори, че управляващите са в правото си да подхващат сходни ограничения. След инспекцията, самолетът бил освободен и извършил курса си.
Руското посолство в английската столица към този момент стачкува по случая.
Съобщението на съветското външно министерството споделя, че желае да знае какво се е случило нощес.
" Ако няма пояснение, съветската страна ще оцени дейностите против нашия аероплан за непозволени и си резервира правото да предприеме аналогични ограничения против английските самолетни компании ", показва съветското транспортно ведомство, съобщи Нова тв.
В същото време във връзка с случая " Скрипал " формалният представител на съветското Министерство на външните работи Мария Захарова разяснява, че това, че Лондон крие информацията по делото за отравянето в Солсбъри на семейство Скрипал може да значи, че в случая са взели участие английските спецслужби , предава ТАСС.
„ Ние не разполагаме с информация по това дело и до този миг. Единствените публични данни, които получихме от Англия, бяха във връзка с подобрението на положението на Юлия Скрипал. Затова да приказваме непосредствено за присъединяване на Англия и публични лица в тази история е комплицирано, само че има съмнения, че това е по този начин “, съобщи Захарова, представена от Фокус.
Тя добави, че „ укриването на информация и неразгласяването на елементи от случилото се навежда на мисълта, че фактически в това може да са взели участие английските сепцслужби “.
Британското държавно управление пък разгласи, че обмисля дали да разреши визити в болничното заведение при Юлия Скрипал, която се възвръща в болничното заведение, откакто бе отровена дружно с татко си, някогашния двоен сътрудник Сергей Скрипал. Руското посолство в Лондон съобщи, че „ упорства за правото да посети Скрипал “, която е съветски жител.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР