Общинският съветник Слави Георгиев поиска оставката на зам.-кмета по екология

...
Общинският съветник Слави Георгиев поиска оставката на зам.-кмета по екология
Коментари Харесай

Общински съветник поиска оставката на Анести Тимчев заради техниката за 3 млн. лева за „Чистота”

Общинският консултант Слави Георгиев изиска оставката на зам.-кмета по екология Анести Тимчев поради поръчката на Община Пловдив за нова техника за Оперативна програма „ Чистота”. Във Facebook той написа, че от една страна Тимчев е пренебрегнал Обществения съвет за надзор на 40-милионния заем, а от друга, че техниката е заложена с дизелови мотори.

Ето и целия пост на Георгиев:

Христос Возкресе! С тази берекет, вярващите християни посрещат Великден. Най-великият ден в християнството, изисква примирение пред саможертвата на сина на нашия Творец.

Не по този начин е възприел празника зам-кмета на община Пловдив Анести Тимчев. Възползвайки се от празника, той е пуснал 2 публични поръчки за общо 2 600 000 лева без Данък добавена стойност, за нова техника на общинските предприятия " Чистота " и " Градини и паркове ". В същия ден, само че по-късно, Анести Тимчев пуска и покана за среща с публичния съвет за надзор на средствата, която ще се организира на 3 май.

Така органа, основан с решение на Общински съвет е жестоко подценен и заобиколен. По-голямата корист в публичната поръчка се състои в замяна на характера на средствата, които са утвърдени от Общински съвет с решение от август 2021г. А те са за възстановяване на екологията на Пловдив. В решението и неговото приложение, импортирани персонално от кмета Здравко Димитров и неговият заместител Анести Тимчев, участват закупувавето на електро коли за потребностите на предприятието. В публичната поръчка, те са сменени с дизелови джипове, а новата техника за сметосъбиране и транспортиране е наложително от " екологичния " дизелов вид.

Като член на публичния съвет за разходване на средствата, считам че за съвета може да има единствено 3 решения:

1.Да изиска от кмета Здравко Димитров да анулира публичните поръчки, жестоко нарушаващи параметрите избрани от Общински съвет.

2.Да се изиска от Здравко Димитров, неотложно освобождение от поста на зам-кмета Анести Тимчев.

3.Да се подаде сигнал до Пловдивска Районна Прокуратура.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР