Председателят на Българския олимпийски комитет и световна рекордьорка в скока

...
Председателят на Българския олимпийски комитет и световна рекордьорка в скока
Коментари Харесай

Легендарната Стефка Костадинова от родния Пловдив: Имаме 36 спортисти на Олимпиадата, очакваме още

Председателят на Българския олимпийски комитет и международна рекордьорка в скока височина с недостижимите и до през днешния ден 209 см. Стефка Костадинова се завърна в родния Пловдив. Тя първо беше посетител на Пловдивски университет по случай деня на международния спор, а по-късно посети и Общината. Тя беше дружно със служебния министър на спорта и първи българин играл в НБА - Георги Глушков.
Прочетете още
" До момента 36 спортисти ще вземат участие на Олимпийските игри в Париж. Целта е да станат най-малко 42 и очакаме още квоти от лека атлетика, тенис, тенис на маса, джудо. Надявам се спортистите да дадат най-доборото от себе си и още веднъж да спечелим много златни медала. Помните, че в Токио никой не очакваше толкоз олимпийски първенец, само че девойките го направиха. Трябва да кажем, че не е толкоз значимо да имаш квота, а какво ще направиш на Олимипадата и по какъв начин ще се преставиш. Пожелавам си при посрещането на спортистите ние с министър Глушков да не приказваме, а да приказват олимпийските ни медалисти. "

Стефка Костадинова беше изненада на срещата със студенти на летва от 209 см., на която пишеше " Недостижимите 209 см. "

На срещата участваха и ректора на ПУ Румен Младенов и Веселин Маргаритов - декан на факултет по физическо образование.

" Да чуеше такива хубави думи за себе си е ужасно. Пожелавам на всички Вас да ги чуете и да постигнете задачите, които сте си набелязали ", съобщи пред студентите Стефка Костадинова.

Георги Глушков също пожела триумф на българските спортисти на идната Олимпиада и съобщи, че е доста значимо образованието, защото не всеки става състезател и е доста значимо какво ще е бъдещето ти след спорта.



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР