Община Стара Загора създаде дигитален регистър на растителността. Той включва

...
Община Стара Загора създаде дигитален регистър на растителността. Той включва
Коментари Харесай

Граждани подават онлайн сигнали за проблемни дървета в Стара Загора

Община Стара Загора сътвори цифров указател на растителността. Той включва близо 10 000 дървесни екземпляри, които се намират в централна градска част в карето сред бул. “Славянски “ на юг до бул. “Августа Траяна “ на север и сред ул. “Княз Александър Батенберг “ на запад до бул. „ Крайречен “- на изток.

 

Регистърът демонстрира типът на дървото, както и окомерни оценки на короната и стъблото на растението, както и рекомендация на ландшафтен проектант във връзка с положението на дървото при неговата фитосанитарна оценка. При отбелязване на съответния образец в системата автоматизирано излиза цялата информация за него. По този метод всеки може да се запознае от какъв тип е дървото, какъв е неговият диаметър, височина и хипотетична възраст.

 

„ Чрез Регистъра на растителността в Стара Загора, жителите могат да подават сигнали за изсъхнали клони или видяно изгниване на съответно дърво. Те би трябвало да се локализират и да посочат в какво се състои казусът “, заяви Марияна Друмева, младши специалист в отдел „ Устройство на територията “ в Община Стара Загора. Тя добави, че подаденият сигнал ще бъде получаван незабавно от отрасловите експерти в локалната администрация и ще бъде култивиран незабавно.

 

Процесът по паспортизацията на дървесните типове в Община Стара Загора стартира през 2007 година и продължава и сега. По този метод регистърът ще бъде обновяван непрекъснато, увериха специалистите. Очаква се при започване на идната година да бъдат нанесени дървестните типове от емблематичния парк „ М.М. Кусев “ (Аязмото), посочи Друмева.

Регистърът може да бъде забелязан на адрес:

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР