Община Пловдив ще обжалва евентуално ново вписване на варненските акции

...
Община Пловдив ще обжалва евентуално ново вписване на варненските акции
Коментари Харесай

Обрат! Общината обжалва капитала в панаира

Община Пловдив ще апелира вероятно ново регистриране на варненските акции в капитала на „ Пълдин Туринвест “, смесеното общинско-частно сдружение, което стопанисва Международен панаир Пловдив.

Това сподели на ексклузивен брифинг кметът Здравко Димитров след интервенция на партийния водач Бойко Борисов.

Припомняме, че по-рано през днешния ден за повторно се провали изключителна сесия за панаира, откакто съветниците от ГЕРБ и Автентична лява Българска социалистическа партия, както и по няколко от други групи, не отидоха на работа.

Така в действие остана решението на Общински съвет от 19 декември 2022, с което се дава зелена светлина за нарастване на капитала в сдружението посредством приемане на така наречен варненски акции, които съставляват 29%.

В този политически цирк няма да участваме. Това е единствено политическа акция и мотив народни представители да идват в Пловдив и да търсят дивидинти, съобщи пък водачът на ГЕРБ в Пловдив Иван Тотев. Ние ще запазим публичния интерес и няма да позволим Пловдив да става сцена за тези циркове, сподели той.

Тотев изясни, че на плануваното за 13 часа през днешния ден Общо заседание на акционерите в „ Пълдин Туринвест “ представителят на общината в сдружението Ясен Михайлов ще изрази волята на общината и няма да гласоподава за повдигане на капитала.

Сесията не можеше да възпроизведе нищо, оправда Тотев повторното неявяване на съветниците от ГЕРБ.

Сделката за панаира е стартирана през 2006-а и Кристиян Вигенин може да попита своята партия какво се е случило тогава, сподели още Тотев.

Още през вчерашния ден и единствен Plovdiv-online заяви за поврат в позицията на Община Пловдив и ГЕРБ по отношение на увеличението на капитала в „ Пълдин Туринвест “, което би дало цялостен надзор от 79% в Международен панаир Пловдив на съветския жител и съветски консул под тепетата Георги Гергов.

ВСИЧКО ЗА БАТАЛИИТЕ – ТУК
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР