Районна прокуратура - Пловдив наблюдава досъдебно производство за установяване на

...
Районна прокуратура - Пловдив наблюдава досъдебно производство за установяване на
Коментари Харесай

Разследване ще покаже бит ли е от охраната на болницата англичанина, починал в Пловдив

Районна прокуратура - Пловдив следи досъдебно произвеждане за определяне на аргументите за гибелта на 67-годишен английски жител .

Чужденецът е умрял на 19 юни в токискологията на УМБАЛ „ Св. Георги “, като преди този момент той е влезнал в спречкване с частната защита на болничното заведение .

Вечерта преди настъпването на гибелта, британецът е потърсил лекарска помощ в лечебното заведение. Той е бил прегледан, след което освободен. Малко по-късно той се е върнал в болничното заведение, като е упорствал още веднъж да бъде прегледан.Поради тази причина е бил подаден сигнал на частната охранителна компания, ангажирана със сигурността на болничното заведение. Няколко чиновници от компанията се отзовали пред входа на „ Спешния център “ на УМБАЛ „ Св. Георги “. Там зародила конфликтна обстановка сред английския жител и охранителите , оповестяват от Апелативната прокуратура в Пловдив. Според известието частната защита е пробвала да в профил чужденеца от региона на болничното заведение, само че той отказал, настоявайки да бъде прегледан от доктор. В това време умрелият по-късно мъж е бил бутнат на земята от един от охранителите и е останал там до идването на полицейски екип от Второ районно управление (на МВР), Пловдив, където е бил подаден сигнал за случая. Служителите на Министерство на вътрешните работи са открили, че английският жител е бил в схващане. Впоследствие той е бил признат в Отделението по токсикология в болничното заведение, където е умрял в ранните часове на 19 юни 2024 година

По досъдебното произвеждане се правят дейности по следствието - разпитват се очевидци, конфискувани са материални доказателства, назначена е тройна съдебномедицинска експертиза, която да отговори на въпроса каква е повода за гибелта на Р.Г. и дали има травматични увреждания по тялото му, както и химическа експертиза, която да откри дали в кръвта на умрелия е имало съществуване на алкохол, изясняват още от прокуратурата.

След събиране на всички доказателства наблюдаващият прокурор ще направи разбор и ще се извърши преценка за вероятно привличане към наказателна отговорност.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР