Обобщение на тазсутрешните коментари за твърде неясното нещо, наречено от

...
Обобщение на тазсутрешните коментари за твърде неясното нещо, наречено от
Коментари Харесай

Критично мнозинство от клакьори благодари на здравния министър, че предложил `нещо`. Рано е да кажат какво е то

Обобщение на тазсутрешните мнения за прекомерно неразбираемото " нещо ", наречено от здравния министър " промяна ", направи Радан Кънев след всичко изговорено в телевизионните утринни блокове. Проектът бе показан през вчерашния ден в главната зала на българското европредседателство в НДК с уверението, че по него ще има публично разискване. Въпросният план нито е импортиран за такова по законово открития ред, нито някой уточни краен период за разискването. Това надали е най-смущаващо, с оглед обстоятелството, че планът на финансиста Кирил Ананиев планува да продължим да плащаме вноски - и на страната, и на застрахователи, както и да продължим да доплащаме на място, в случай че желаеме да ни лекуват.
 Реформата в опазването на здравето: наложителна застраховка и узаконено доплащане за здраве
Ето коментара на Радан Кънев от ДСБ/Демократична България, оповестен във Facebook:

Здравни загадки `2018:

1) В утринните блокове сериозно болшинство от клакьори благодари на господин министъра, че е предложил " Нещо ". Когато ги питат какво е " Нещо " -то, обаче, споделят, че е рано да се каже.

2) Има огромен проблем с доплащането в лечебните заведения, което е нелегално.

Решението на казуса е да плащаме на осигурител по още 12 лева на месец (всъщност доста повече, тъй като страната ще заплаща на осигурител половината пари, от нашите данъци), само че ДОПЛАЩАНЕТО ДА ОСТАНЕ. Вече - законно.

3) Възниква въпросът защо ще плащаме по 12 лева на месец (всъщност доста повече...), откакто доплащането остава и се узаконява.

Отговорът (освен че е рано да се каже, въпреки всичко не сме платили още...) е, че от тези 12 лв. застрахователите ще заплащат на лечебните заведения за това, за което и в този момент НЗОК, без тези 12 лева, заплаща на лечебните заведения.

4) Ако въпреки всичко желаеме да НЕ доплащаме, ще би трябвало да внасяме още едни пари при осигурител, към този момент непринудено.

Остава въпросът - в случай че желаеме, инцидентно, и пенсионерите и децата да не доплащат? Може би страната ще ги застрахова, непринудено?

5) Оказва се обаче, че лечебните заведения ще могат да дефинират цените на пътеките свободно, над равнищата, които НЗОК и застрахователите с 12-те лева договарят.

Следователно, изцяло допустимо е да се застраховаме и в допълнение, непринудено, и... отново да доплащаме. Всъщност, не е " изцяло допустимо ", а е съвсем несъмнено - тъй като има малко подозрение, че лечебните заведения ще съгласуват ценовата си политика...

Малко е комплицирано, само че единствено на пръв взор. Всъщност е пъклен просто - ще даваме по 12 лева на месец (а в действителност доста повече...). Нищо друго няма да се промени, не и за пациента. 

Болниците ще получат доста повече пари, за същата услуга. Застрахователите ще получат едни огромни пари. За нищо.

А кражбите? 

Доколкото тези " ограничения " имат някакво отношение към кражбите, то е - да ги насърчат и усилят.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР