"Обмисляме промяна на мерките. Тя ще стане най-рано от началото

...
"Обмисляме промяна на мерките. Тя ще стане най-рано от началото
Коментари Харесай

Промяна на противоепидемичните мерки - най-рано през февруари

"Обмисляме смяна на ограниченията. Тя ще стане най-рано от началото на февруари. Към сегашния миг единственото нещо, което ще бъде променено, са практиките в системата на междинното и висшето обучение. " Това разгласи здравният министър Костадин Ангелов, който посрещна първата пратка с 2400 дози от имунизацията на „ Модерна “.

От 25 януари ще стартира всеобщо тестване на българските учители, с цел да се откри скритата заболеваемост измежду тях. Така ще се реши каква е готовността на системата да за връщане към отчасти присъствено образование на учениците.

Масовото тестване на учителите в страната ще се прави с антигенни проби.

"Имаме подготвеност да имунизираме и искащите в секционните изборни комисии на идните избори, като главната ни цел е имунизирането на участниците в така наречен мобилни секции, защото те ще имат главната задача да реализират гласуването на карантинираните лица ", разясни министърът.

"Ако знаем съответната дата на изборите, ще може да представим до месец-месец и половина съответния медицински протокол. Ако приказваме за избори на 28 март, обстановката ще е една. Ако приказваме за избори през май, обстановката ще е друга. Няма в света организация или академик, който да може да планува ", уточни Ангелов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР