Обмисляме да предложим на правителството да се замразят всякакви промоции

...
Обмисляме да предложим на правителството да се замразят всякакви промоции
Коментари Харесай

Мариана Кукушева: Да се замразят промоциите в магазините

Обмисляме да предложим на държавното управление да се замразят всевъзможни промоции в комерсиалните магазини за да се приключи скупчването на доста хора на едно място и презапасяването. Това разгласи пред БТВ Мариана Кукушева, ръководител на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите (НБСХС) и координатор на щаба " Храни и питиета ", който се образува поради ковид. " Промоциите водят до скупчване на доста хора в магазините и излишно харчене на пари за презапасяване със артикули. Можем да запасим хората с хранителни артикули. Опасност за хляба също няма ", сподели специалистът.

По думите й няма данни за закъснение на доставките на самун в страната. " Има задоволително самун в България. Това е супер храната по време на рецесия и тя е обезпечена от нас ", добави тя. " На този стадий сме поискали безапелационна поддръжка по места от обществената власт. Осигуряване на директни коридори през цялото денонощие за всички транспортни средства, пренасящи храни и първични материали ", изясни Кукушева. От думите й стана ясно, че даже и в единствения за момента град в България, който е подложен под карантина, Банско, не са прекратени доставките. " Вече имаме контролирани доставки в Банско. Може и да има някакви ограничавания в самите търговски обекти, само че доставки има ", сподели тя.

Извънредните ограничения у нас може да продължат три месеца. За подобен сюжет се готвят от Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите. Вече има ясни сигнали, че този " специфичен месец " се чака да продължи към три месеца, сподели тя. Кукушева счита, че бизнесът в областта на храните и напитките в България е високо обществено виновен. " България е една от страните, която може да задоволи цялото ползване и потребност от съществени храни и питиета. Неслучайно сме казвали, че хранителната индустрия е част от националната сигурност ", сподели тя. На този стадий от сектора за заредени с хигиенични защитни материали. Ако рецесията обаче продължи по-дълго от месец, Мариана Кукушева съобщи, че би трябвало да бъдат включени в предпочитан лист за доставяне с такива средства.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР