Обичате, свежия цвят на току-що боядисана си коса? Объркали сте

...
Обичате, свежия цвят на току-що боядисана си коса? Объркали сте
Коментари Харесай

Колко често да боядисвате косата си?

Обичате, свежия цвят на преди малко боядисана си коса? Объркали сте цвета или боята не подхожда с показания цвят? Каквато и да е повода да го измененията, имайте поради, че ограничавания за това какъв брой постоянно можете да боядисвате косата си. Ако прекомерно постоянно боядисвате косата си, това може да я изсуши и да докара до косопад.

Но къде е граница сред красивия цвят и повредената коса? Оказва се, че за всеки е друго. Ето по какъв начин да разберете какво е уместно за вашата коса.

Колко постоянно можете да боядисвате косата си?

Общото предписание е да изчакате най-малко 4 до 8 седмици сред боядисването на косата, само че тази цифра идва с доста предизвестия.

Според колористи всичко зависи от вашия неповторим вид коса, процеса на боядисване и стремежи от вас цвят. Различните видове коса могат да устоят на боята по друг метод. Например, по-гъста коса нормално може да се оправи с повече стрес от фината или къдрава коса.

Мнението на експерт е единственият метод да разберете сигурно кое е най-хубавото за вашата коса.

Колко време би трябвало да изчакате сред нанасянето на трайна багра за коса?

Постоянната багра е най-суровият вид за боядисване, а също и най-големият ангажимент. Изработени от композиция от химикали като амоняк и водороден пероксид ( 1 ), тези формули отварят кутикулата на косъма и трансформират трайно вътрешната му конструкция.

Най-добре е да изчакате най-малко няколко месеца, преди да употребявате още веднъж перманентна багра, с цел да предотвратите по-нататъшно увреждане.

Този вид багра за коса са извънредно нездравословни, и е желателно да ги избягвате. Ако въпреки всичко твърдо ги предпочитате, то най-малко изчакайте да ви пораснат корените най-малко един пръст.

Има и някои доказателства, че някои съставни елементи на перманентната багра могат да бъдат нездравословни за вашето здраве ( 2 ). Много от проблематичните химикали бяха отстранени от формулите за багрила през 70-те години на предишния век, само че няма доста скорошни проучвания, които да дефинират дали съществуващите химикали са безвредни.

Колко време би трябвало да изчакате сред нанасянето полуперманентна багра за коса?

Полуперманентният цвят на косата е доста по-малко нездравословен за косата ви, в сравнение с перманентната багра.

Въпреки че е дефинирана без амоняк, тя може да съдържа дребни количества пероксид, с цел да може пигментът да се задържи към вашата коса.

В взаимозависимост от положението на косата ви, можете безвредно да я пребоядисвате на всеки няколко седмици до месец – или за към 4 до 10 измивания.

Все отново бъдете умерени! Не се опитвайте да нанасяте доста цветове в границите на няколко седмици – първо би трябвало да измиете съществуващия колорит.

Колко постоянно да изрусявате косата си?

Изсветляването става с артикули съдържащи най-вече водороден прекис, който отстранява естествения цвят на косата ви с до 2-3 тона.

За да запазите здравето на косата си, изрусяването би трябвало да се прави през 4-6 седмици.

Ако имате тъмна коса и желаете да станете руса, правете го последователно, в случай че не желаете да увредите и загубите доста количество коса.

Съвети за грижа на боядисана коса

Влюбени сте в новия цвят на косата си, само че се чудите по какъв начин да го запазите по-дълго, без да увредите косата си? Има няколко неща които може да извършите, с цел да запазите този цвят и да здравето на косата си.

Как да предотвратим увреждането на коса

Косата наподобява необикновено откакто преди малко е боядисана, само че по какъв начин да я запазите такава? Ето какво би трябвало да имате поради, с цел да предотвратите щета.

  • Намалете топлинната обработка. Ограничете потреблението на сешоар, къдриците или изправянето, доколкото е допустимо, с цел да избегнете суха, повредена коса. Или наложително използвайте термозащитен артикул.
  • Използвайте подобаващите артикули. Продукти помагащи за балансирането на pH, ще защитят косата ви, като се борят с накъсването и ще запечатват здравословните масла. Не забравяйте и балсамите, маските за коса и  други овлажняващи процедури!
  • Пазете скалпа си. Това, което в действителност способства за дълготрайното здраве на косата, е да имате здрав скалп. Правете леки разтривки на скалпа когато миете косата си с шампоан. Също по този начин избягвайте железни четки за коса и прекомерно стегнати опашки опашки.
  • Правилните артикули. В идеалния случай изберете композиция от шампоан и еликсир, които са особено предопределени за боядисана коса.
  • Тонизирайте цвета. Използвайте артикул който освежава цвета на косата, в случай че не сте сигурни какъв тъкмо да е той, посъветвайте с вашия коафьор за верния тониращ артикул.
  • Не мийте косата си постоянно. Повечето видове коса не би трябвало да се мият всеки ден. За да запазите своя цвят, се пробвайте да миете косата по-рядко.
Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР