Въпреки че маслото от чаено дърво има различни медицински приложения,

...
Въпреки че маслото от чаено дърво има различни медицински приложения,
Коментари Харесай

Масло от чаено дърво за коса

Въпреки че маслото от чаено дърво има разнообразни медицински приложения, то е едно от най-хубавите етерични масла за козметични приложения. По-конкретно, потреблението на масло от чаено дърво за коса може да направи толкоз доста за вашия скалп и кичури.

Точно по този начин, маслото може да направи повече от това просто да освежи жилищното ви пространство и да помогне с акнето. То в действителност е едно от най- положителните масла за коса.

Маслото от чаено дърво е антибактериално и противогъбично “. То може да помогне за облекчение на разнообразни положения и проблеми на скалпа, като в същото време поддържа цялостното здраве на косата и скалпа.

Разберете какви са изгодите на ароматното масло от чаено дърво за косата. Помага ли за растежа на косата, по какъв начин да употребявате етеричното масло, евентуални странични резултати и други

Ползи от маслото от чаено дърво за коса

Експертите споделят, че може да забележите следните преимущества на маслото от чаено дърво за косата:

1. Подобрява цялостното здраве на скалпа

Косата ви пораства от скалпа, което я прави значима част от поддържането на здрава коса.

Маслото от чаено дърво може да помогне за цялостното здраве на скалпа поради неговите антимикробни, противогъбични и противовъзпалителни свойства

2. Може да помогне за растежа на косата

Ако търсите билково решение за поощряване на растежа на косата, маслото от чаено дърво може да бъде потребна част от вашата рутинна грижа за косата.

Въпреки че не подтиква непосредствено растежа на нова коса, като усъвършенства цялостното здраве на скалпа, може да насърчи здравословна среда за напредък на косата.

3. Бори се с пърхота

Пърхотът нормално се предизвиква от дрожди, наречени Malassezia spp., които способстват за лющещ се, сърбящ скалп.

За благополучие, маслото от чаено дърво има потвърдена от проучвания дарба да се бори с дрождите, които предизвикват пърхот. Възпалението, зачервяването, лющенето и сърбежа, които нормално се демонстрират при хора с пърхот или себореен дерматит също са подвластни на маслото от чаено дърво.

4. Помага за контролиране на производството на себум

Хората с прекомерно лоен скалп и мазна коса също могат да се възползват от потреблението на масло от чаено дърво или артикули, съдържащи масло от чаено дърво. Това ще им помогне да балансират непотребното произвеждане на лой върху скалпа и да удължат времето сред дните за измиване.

5. Успокоява раздразнението

Маслото от чаено дърво е отлично допълнение за тези, които се борят с неприятно раздразнение, инфектиране или сърбеж по скалпа.

Етеричното масло има противовъзпалителни свойства и, когато се употребява вярно, може да успокои раздразнения скалп.

6. Освежава косата и скалпа

Друго преимущество, което не трябва да се подценява, е, че маслото от чаено дърво също оказва помощ за това косата да наподобява освежена, ревитализирана и с прелестен мирис.

Масло от чаено дърво  – За какъв вид коса е уместно

Не всички артикули или съставки за коса са предопределени да се употребяват от всеки. За благополучие, маслото от чаено дърво е уместно за всички видове коса и не се предлага против съответен вид коса.

Въпреки това, тези с избрани видове коса или проблеми с кожата може да желаят да употребяват разнороден метод, когато употребяват масло от чаено дърво.

реклама

Маслото се употребява най-вече за здравето на скалпа, тъй че се предлага на тези с сензитивна кожа или сензитивен скалп да бъдат деликатни, когато употребяват маслото за първи път. Добре е да го тестват върху дребна повърхност, преди да го нанесат върху целия скалп или да го употребяват единствено няколко дни на седмица.

По сходен метод тези със суха, къдрава или текстурирана коса може да желаят да изберат артикул, който също има овлажняващи съставки. Както и масло от чаено дърво, защото тези видове коса също могат да имат проблеми със сухотата.

Как да употребявате масло от чаено дърво за коса

Когато става въпрос за най-хубавия метод за потребление на масло от чаено дърво за коса, има няколко благоприятни условия.

Тъй като етеричното масло е доста съсредоточено в чистата си форма, разреждането му с други артикули или потреблението на артикули, към този момент дефинирани с масло от чаено дърво, са най-безопасните разновидности за отбягване на раздразнение, поучават специалисти.

1. Смесете свое лично масло за скалпа

Опитайте метод „ направи си самичък “. Трябва да смесите малко количество масло от чаено дърво с носещо масло, като рициново масло или кокосово масло.

Добре е да го масажирате в скалпа, което ще усили притока на кръв към зоната, и да го оставите за няколко минути, преди да го измиете с обичания си шампоан.

2. Добавете го към шампоана си

Докато можете да намерите доста шампоани, съдържащи масло от чаено дърво, можете също да създадете собствен личен. Трябва да смесите 10-15 капки етерично масло с шампоан, който към този момент имате.

Масажирайте сместа в косата си под душа и я оставете да работи три до пет минути, преди да я изплакнете усърдно и да нанесете еликсир.

3. Използвайте артикули, дефинирани с масло от чаено дърво

Препоръчително е да се търсите артикули за коса (като шампоани, балсами, маски и процедури за скалп), които към този момент са дефинирани с масло от чаено дърво, с цел да се понижи вероятността от раздразнение или алергична реакция.

Това е превъзходен метод да се възползвате от преимуществата на маслото от чаено дърво за коса, в случай че имате сензитивен скалп.

Странични резултати на масло от чаено дърво за коса

Докато маслото от чаено дърво може да усъвършенства цялостното здраве на скалпа, най-добре е да започнете постепенно, когато употребявате маслото за първи път и да сте наясно с вероятните странични резултати.

Има случаи, когато маслото от чаено дърво може да аргументи неподходящи резултати. Когато се употребява, би трябвало да внимавате за следните индикатори:

  • Зачервяване
  • Сухота
  • Чувствителност
  • Алергичен контактен дерматит, който нормално се демонстрира с кожен обрив

Масло от чаено дърво за коса – Обобщение

Маслото от чаено дърво, получено от растението Melaleuca alternifolia, е известно етерично масло, което предлага голям брой изгоди за грижата за косата.

Когато се ползва върху косата и скалпа, маслото от чаено дърво е известно със своите антимикробни, противогъбични и успокояващи свойства.

Може да помогне за облекчение на разнообразни положения на скалпа, като пърхот и сърбеж, като предизвиква здравословна и уравновесена среда на скалпа.

Естествените почистващи свойства на маслото от чаено дърво го вършат дейно за унищожаване на непотребната лой и артикули, насъбрани от косата, оставяйки кичурите да се усещат освежени и ревитализирани.

Освен това може да способства за здравината и устойчивостта на косата, евентуално намалявайки проблеми като раздробяване и цъфтящи краища.

Когато включвате масло от чаено дърво в рутинна грижа за косата, значимо е да го разреждате с базово масло, с цел да предотвратите раздразнение на кожата.

Независимо дали се прибавя към шампоан, еликсир или се употребява като лекуване на скалпа, маслото от чаено дърво предлага естествено и ароматно решение за поощряване на цялостното здраве на косата.

реклама

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР