Търсите ли просто решение за всичките си проблеми с косата?

...
Търсите ли просто решение за всичките си проблеми с косата?
Коментари Харесай

Масло от кедрово дърво за коса

Търсите ли просто решение за всичките си проблеми с косата? Разберете какви изгоди има невероятното масло от кедрово дърво за коса, тъй като единствено няколко капки от маслото от могат да създадат чудеса за вашите повредени коси.

Извличано от кедрови дървета, това етерично масло се употребява от епохи поради мощните си антимикробни, противовъзпалителни и лечебни свойства.

Сега даже актуалните проучвания признават неговите удивителни качества за стимулиране на растежа на косата.

Съчетано с блестящия си дървесен мирис, това етерично масло прави идеалното включване в рутинната ви грижа за косата.

Какво е етерично масло от кедрово дърво?

Кедрите са вечнозелени иглолистни дървета, които порастват в Хималаите и в средиземноморските региони. Етеричното масло, получено от кората и листата на тези дървета, е известно като кедрово масло.

Докато парната филтрация на дървесни стърготини е вековният способ за добиване на кедрово масло, по-новият способ за суперкритична флуидна екстракция ( 1 ) се оказа по-добър за опазване на естествения дървесен мирис на маслото.

Маслото от кедрово дърво има мощен химичен състав, състоящ се от алфа-кедрол (сесквитерпен), туйопсен, купарен, алфа-цедрен и към двадесет други фитосъединения, които са виновни за неговите лечебни качества.

Първоначално маслото от кедрово дърво е прието за пестицид и е употребявано в репеленти за инсекти.

Но заради своите антимикробни ( 2 ), противовъзпалителни, антиоксидантни свойства и прелестен мирис, той се прибавя към разнообразни артикули за грижа за кожата и косата. Те включват шампоани, сапуни, масла за коса и парфюми.

Маслото от кедрово дърво за коса – Ползи

Маслото от кедрово дърво е потребно за кожата и предизвиква растежа на косата, с помощта на свойствата си. То е мощен антимикробен сътрудник и лекува пърхот и възпаления на скалпа като себореен дерматит.

1. Лекува плешивост и понижава косопада

Алопеция ареата или Indralupta, автоимунно заболяване, е посочено като една от главните аргументи за тежка загуба на коса. Клинично изпитване, извършено в продължение на 7 месеца, разкри ефикасността на маслото от кедрово дърво при лекуването на плешивост ареата.

Около 43 пациенти, които са масажирали скалпа си със примес от кедрово дърво и други етерични масла, разредени в носещи масла, са имали понижаване на косопада и възстановяване на положението им.

2. Третира изсъхнал скалп

Маслото от кедрово дърво оказва помощ за балансирането на сухия скалп. Освен това неговите противовъзпалителни свойства успокояват скалпа и предотвратяват положения като себореен дерматит.

Редовните разтривки на скалпа с това етерично масло от кедрово дърво могат да предотвратят раздразнения, сърбящи лезии и сухи люспи по скалпа.

3. Насърчава повторното израстване на косата

Маслото от кедрово дърво може да подтиква растежа на нова коса в зони с косопад. Това се дължи основно на стимулиращата растежа интензивност на cedrol ( 3 ), сесквитерпен, присъстващ в това етерично масло.

Всъщност успеваемостта на цедрол при възобновяване на косата постоянно се съпоставя с миноксидил, постоянно предписван вазодилататор при лекуването на косопад.

4. Подобрява кръвообращението на скалпа

Известно е, че маслото от кедрово дърво подкрепя здравето на космения фоликул посредством възстановяване на кръвообращението на скалпа.

Това подкрепя усвояването на питателните субстанции от корените на косата ви, като по този метод понижава изтъняването на косата, цъфтящите краища и накъсването.

5. Помага за лекуване на акне по скалпа и фоликулит

реклама

Акне по скалпа и сходни на фоликулит положения се появяват на скалпа, когато космените ви фоликули са запушени с непотребен себум, мъртви кафези и бактерии.

Стягащите и балансиращи свойства на маслото от кедрово дърво контролират мастните тайни на скалпа и предотвратяват несъразмерната сухота.

Освен това, сесквитерпените като туйопсен, цедрол и купарен са известни със своите антибактериални свойства, които защищават скалпа ви от бактериални инфекции.

Според изследване от 2016 година използването на масло от кедрово дърво е подкрепило лекуването на акне при пациент.

6. Третира въшки

Маслото от кедрово дърво е отличен репелент против инсекти. Масажирането на скалпа и косата с това етерично масло може елементарно да помогне при съществуване на въшки.

7. Третира миризмата на скалпа

Миризмата на скалпа е постоянно срещан проблем и основно резултат от бактериален или гъбичен напредък върху скалпа.

Благодарение на антибактериалните и противогъбични ( 4 ) свойства на маслото от кедрово дърво, потреблението му като масло за коса или прибавянето му към шампоана може да помогне в битката с неприятната миризма.

Освен това, неговите почистващи качества и дървесен мирис оставят косата ви свежа през целия ден.

8. Лекува пърхот и гъбични инфекции

Маслото от кедрово дърво е едно такова етерично масло, което демонстрира мощни противогъбични свойства заради съществуването на цедрол, главният му съставен елемент.

По този метод маслото от кедрово дърво може да се употребява за лекуване на разнообразни гъбични инфекции на скалпа като пърхот, трихофития и други.

Странични резултати от потреблението на масло от кедрово дърво върху косата
Маслото от кедрово дърво може да докара до дермална токсичност и тежки кожни лезии, в случай че се употребява неразредено или в мощни концентрации за дълъг интервал от време. Вреден е и при усвояване.

Предпазни ограничения, които би трябвало да следвате, до момента в който употребявате масло от кедрово дърво

Както към този момент стана ясно маслото от кедрово дърво е извънредно потребно за скалпа и за косата, само че въпреки всичко има някои защитни ограничения които е добре да спазвате.

1. Винаги разреждайте етеричното масло от кедрово дърво, преди да го употребявате върху косата и скалпа. 2-5 капки в 10 мл базово масло е безвредна централизация за честа приложимост.

2. Използвайте това масло умерено. Направете тест с лейкопласт, когато го употребявате за първи път, с цел да избегнете нежелани алергични реакции.

3. Не го разреждайте във вода. Етеричното масло ще изплува на повърхността на водата и ще има директно излагане на кожата. Винаги се разрежда в масло.

4. Избягвайте директното излагане на слънце след нанасяне на масло от кедрово дърво върху косата и скалпа. Това оказва помощ за попречване на фототоксични реакции на скалпа.

Обобщение

Етеричното масло от кедрово дърво е известна съставна част, добавена към разнообразни шампоани, масла за коса и други артикули за коса поради способността му да предизвиква растежа.

Въпреки това е значимо да запомните, че етеричните масла имат мощна формула с разнообразни дейни съставки.

Добавянето на малко количество масло от кедрово дърво към вашата маска за коса, или шампоан е задоволително, с цел да извлечете изгодите от него.

Прекомерната приложимост може да има евентуални странични резултати. Затова познавайте вашия вид коса и следвайте методите за потребление на масло от кедрово дърво, както е упоменато в тази публикация, за превъзходна, плътна и здрава коса.

реклама

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР