Няма условия за предсрочни парламентарни избори. Това заяви във вторник

...
Няма условия за предсрочни парламентарни избори. Това заяви във вторник
Коментари Харесай

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева: Няма условия за предсрочни избори, държавата е стабилна

Няма условия за предварителни парламентарни избори. Това съобщи във вторник във Велико Търново ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Тя е безапелационна, че страна е постоянна, а Народното събрание има поддръжката на своите европартньори. Според Караянчева стопанската система бележи растеж и се регистрира ниска безработицата.

„ Инвестициите не престават да се случват, макар че някой отхвърлят това и вършат генерални изводи. За мен е значимо това, което споделят нашите гласоподаватели, гласоподавателите на всички парламентарни групи. Има усъвършенстване и в капиталовите климат, и в икономическото развиване. Нямаме изгледи за предварителни парламентарни избори “, посочи Караянчева.
На въпрос дали Бойко Борисов ще подаде оставка, тя съобщи, че министър председателят постоянно се е вслушва в гласа на народа.

„ Чувате ли сега да има някакво такова предпочитание, с изключение на на Българска социалистическа партия, които към този момент си вършат политическата пропаганда за идните европейски избори. Президентът също стартира някаква акция в поддръжка на Българска социалистическа партия. Правителството е устойчиво, обединението е постоянна, Народното събрание работи на цялостни обороти “, акцентира Караянчева.

Според нея ниският рейтинг на Парламента, се дължи на прозрачността, която има самата институция. Тя акцентира, че в Народното събрание има пет политически партии.

„Работата на Народното събрание е извънредно транспарантна, а провеждането на редица диспути също е причина да се изнасят обстоятелства „ от кухнята “. Понякога и самите народни представители имат виновност за ниския рейтинг на Народното събрание. Когато се приказва популистки, когато се дават популистки решения и оферти, единствено и единствено да се харесаш на една дребна група от хора, тогава това също бие по Народното събрание. Хората споделят „ Мани ги тия, нищо не работят “, разяснява Цвета Караянчева.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР