Няма невинни политици по отношение на COVID-19 и хвърлянето на

...
Няма невинни политици по отношение на COVID-19 и хвърлянето на
Коментари Харесай

Кънчо Стойчев: Няма невинни политици по отношение на COVID-19

Няма почтени политици във връзка с COVID-19 и хвърлянето на тиня няма да донесе дивиденти на никого на изборите. Това разяснява социологът Кънчо Стойчев, в предаването „ Добър ден, България “ на Радио „ Фокус “

„ Тази нараснала смъртност сега се дължи на занемареното здраве на българите. Който каквато и да е споделил срещу който и да било, надълбоко здравият разсъдък на българина му подсказва защо тъкмо става дума. Не имам вяра, че това ще даде резултат върху изборите, още повече, че остават десетина дни “, означи Кънчо Стойчев.

Социологът предвижда относително висока изборна интензивност на 14 ноември, макар пандемията.

„ Очаквам една естествена, леко повишена интензивност по отношение на това, че имаме два избора едновременно, това стимулира повече хора. Това значи, че към 3 милиона души чакам да гласоподават в България, и към този момент не знаем какъв брой ще гласоподават в чужбина, само че по този начин, както виждаме секции и първична подготовка за избори, най-вероятно към 150 хиляди души ще гласоподават и в чужбина, т.е., няма да достигнем най-вероятно нужните 3 милиона и 400, с цел да може да бъде годен един избор на президент на първи тур, тъй че отидем най-вероятно, на втори тур “, предвижда Кънчо Стойчев.

Социологът уточни, че за парламентарните избори има очевидно повишаване на доверието към партиите на статуквото – ГЕРБ и Българска социалистическа партия.

„ По-малко към ГЕРБ, повече към Българска социалистическа партия. При Българска социалистическа партия следим една готовност, която мога да обясня с изборите 2 в 1, защото претекстът да гласоподават за Радев ще изкара доста поддръжници на лявата концепция, които са се въздържали от гласоподаване на парламентарни избори било то заради противоречие с някои вътрешни аспекти на партийния им живот и така нататък, само че защото ще се гласоподава и за президент, тези хора, отивайки до урната, ще пуснат и за партията, алената партия “, сподели още Стойчев.
Той регистрира и засилващо се отчаяние от партиите на смяната – Има Такъв Народ, Демократична България и ИБГНИ.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР