Няма конфликт между Демократична България и Продължаваме промяната, свързан с

...
Няма конфликт между Демократична България и Продължаваме промяната, свързан с
Коментари Харесай

Сандов: Няма конфликт между ДБ и ПП за постове в министерства |

Няма спор сред " Демократична България " и " Продължаваме промяната ", обвързван с постове в министерства, съобщи Борислав Сандов от Зелено придвижване по Нова тв във връзка извършената късно нощес лидерска среща сред двете обединения. 

Въпросът беше дали не би трябвало да има позиция единствено за вицепремиер без портфейл, изясни той. По думите му съдружното съглашение обаче към този момент е към своя край и мъчно може да се вършат някакви промени. 

Нашето виждане е, че този вицепремиер ще има координираща роля с доста министерства и мъчно ще съвместява тази работа с поста министър на околната среда. Това не беше признато ", заключи Сандов, който е и съпредседател на " Демократична България ".

Тази вечер или на следващия ден следва " Зелено придвижване " да направи формалната номинация за поста министър на околната среда, Сандов е един от номинираните, стана ясно от думите му. 

Според Сандов досегашните дейности на спечелилите в изборите от " Продължаваме промяната " са били правили и в случай че продължат с този метод, ще съумеят да балансират сложна коалиция от 4 партии. 

Той разяснява и предлагането да се съкратят към 30 000 държавни чиновници: Това ще стане по натурален метод, в случай че се закрият дублиращите се действия в обособените ведомства. България е със свръхраздут щат, съкращенията не са самоцел, а поради оптимизация на процесите, съобщи Сандов.

На въпрос какви ще са първите му дейности като екоминистър, в случай че поеме поста, Сандов отговори: " Изсветляване на всички регистри със съмнителни оферти за градежи в предпазени зони. Ще вършим Оценка на въздействието върху околната среда на цели области и устройствени проекти вместо на всеки план поотделно. Всеки, които работи по закона, няма от какво да се тормози, увери Борислав Сандов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР