Няколко големи банки са предали на комисии в американския Конгрес

...
Няколко големи банки са предали на комисии в американския Конгрес
Коментари Харесай

WSJ: Конгресът е получил информация за сделки на Тръмп с руснаци

Няколко огромни банки са предали на комисии в американския Конгрес данни за руснаци, за които се счита, че са сключвали покупко-продажби с Доналд Тръмп, неговото семейство или фирмите му. Става дума за хиляди страници документи, написа " The Wall Street Journal " с позоваване на източници, близки до следствието.

По данни на изданието, информация са дали Bank of America, Citigroup, Deutsche Bank, JPMorgan, Morgan Stanley и Wells Fargo.

По-рано Тръмп подаде няколко желае за да блокира достъпа на Конгреса до банковите си сметки и данъчните си заявления.

През месец май сенатът на щата Ню Йорк одобри закон, допускащ предаването на американския Конгрес на информация за налозите на президента.

През април две комисии към Камарата на представителите желаеха от банките информация за финансите на Доналд Тръмп.

През март прокуратурата на Ню Йорк изиска от Deutsche Bank и Investors Bank документи за финансирането на четири огромни покупко-продажби на компанията на президента Trump Organization.

По-рано беше обявено, че правната комисия към Камарата на представителите в американския Конгрес е поискала федералният съд да задължи някогашния юридически консултант на Белия дом Дон Макган да даде показания за случаи на възпрепятстване на правораздаването от страна на президента Доналд Тръмп по отношение на следствието на съветската интервенция в американските избори през 2016 година,

В желае си конгресмените показват, че показанията на Макган са значими за вземането на решение дали да бъде стартирана процедура по импийчмънт против президента. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР