Ново ляво крило в Продължаваме промяната“ се оформя около бившия

...
Ново ляво крило в Продължаваме промяната“ се оформя около бившия
Коментари Харесай

МЪЛНИЯ: ПП се разцепи – Асен Василев срещу Киро и Лорер

Ново ляво крило в „ Продължаваме промяната “ се оформя към някогашния вицепремиер и финансов министър Асен Василев. Съпредседателят на групировката към този момент отчетливо се дистанцира от крайното проатлантическо крило, чийто най-ярък представител е Даниел Лорер.

Това си пролича и на гласуването в Народното събрание за закупуването на още 8 изтребителя F-16. Асен Василев гласоподава срещу, а 10 депутати от парламентарната група се въздържаха.

Според мнозина това демонстрира какво е разпределението на силите вътре в партията. Веднага от централата на „ Промяната ” заваляха пиар известия, че не става дума за разделяне, а за свободна воля и народна власт вътре във групировката. Процеси, които не били присъщи задругите политически сили.

Положението обаче напълно не е такова, каквото се пробват да го изкарат деятелите на Политическа партия. Лагери има и те се настройват още по-категорично едни против други.

Както наскоро „ Филтър “ писа, другият съпредседател Кирил Петков, който явно отстъпва като обща просвета и политически качества и на Василев, и на Лорер, дълго време се опитваше да поддържа равновесие и да потушава напрежението сред двата лагера.

Реклама

Очевидно обаче личните инстинкти за самозапазване на Петков са се задействали и той е решил да остане до дъно правилен на крайния евроатлантизъм, който намерено е подкрепян по всевъзможен начин от американското посолство у нас.

Даниел Лорер от дълго време минава за ястреб в партията, която управляваше половин година страната ни. Той е най-близкият освен до американския дипломат Херо Мустафа, само че и до доста неправителствени организации, директно свързани с Демократическата партия в Съединени американски щати, която към момента ръководи оттатък океана.

Лорер и Василев от дълго време не могат да се гледат в очите и това се отразява и на климата вътре в партията. Двамата имат безапелационни разлики освен по въпроса за американските изтребители, само че и по въпроса за възможна колаборация с ГЕРБ.

Асен Василев е най-големият зложелател на сходно коалиране, до момента в който Даниел Лорер счита, че диалози с хората на Бойко Борисов би трябвало да се водят и по политики, тъй като имат кардинално подобие освен по главните геополитически въпроси.

Пред свои доближени Лорер е казвал, че един ден е изцяло допустима цялостна симбиоза с шайката, управлявала 12 години България.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР