Новият федерален канцлер на Австрия Карл Нехамер и членовете на

...
Новият федерален канцлер на Австрия Карл Нехамер и членовете на
Коментари Харесай

Новото правителство на Австрия положи клетва

Новият федерален канцлер на Австрия Карл Нехамер и членовете на неговото държавно управление поставиха клетва пред президента Александър Ван дер Белен на гала в двореца Хофбург през днешния ден , съобщи Ройтерс.

Нехамер сменя на поста Александър Шаленберг, който пък ще оглави министерството на външните работи. Преди Нехамер беше вътрешен министър и като подобен бе

35-годишната звезда на консерваторите Курц смая огромна част от страната, като разгласи в четвъртък, че напуща политиката, тъй като изгубил интерес към нея след раждането на сина си предишния месец. Роля обаче евентуално е изиграл и абсурдът, поради който той се отдръпна от поста си - изказванията за манипулирани социологически изследвания и корупция.
 Бившият канцлер на Австрия Себастиан Курц напуща политиката
Бившият канцлер на Австрия Себастиан Курц напуща политиката

След като против него стартира следствие за корупция

В петък Карл Нехамер уточни, че възнамерява да резервира програмата за правда и ред, която беше в основата на политиката на Курц. По думите му главният му приоритет ще бъде справяне с пандемията, защото на Австрия ѝ следва да излезе от народен локдаун идната седмица.

Министър на вътрешните работи на Австрия в новия кабинет става Герхард Карнер, министър на финансите ще бъде Магнус Брунер . Министерството на образованието, науката и проучванията ще бъде поето от Мартин Полашек.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР