Френското правителство планира да съкрати периода, в който хората могат

...
Френското правителство планира да съкрати периода, в който хората могат
Коментари Харесай

Франция ограничава обезщетенията за безработица

Френското държавно управление възнамерява да редуцира интервала, в който хората могат да изискат компенсации за безработица, с цел да ускори тласъците за работа . Това съобщи френският министър председател Габриел Атал, представен от Ройтерс.

Обезщетенията за безработица ще бъдат лимитирани до най-много 15 месеца, а няма да са за 18 месеца, както беше досега, акцентира Атал.

Освен това държавното управление възнамерява да изисква някой да е работил осем месеца през последните 20 месеца, вместо шест месеца през последните 24 месеца сега, с цел да дава отговор на условията за компенсации за безработица.

Ако не реформираме обезпечаването за безработица, рискуваме да закъсаме по пътя към цялостна претовареност. Тази промяна ще ни разреши да създадем още повече работни места в нашата страна, показва френският министър председател.

Реформа от 2023 година разреши продължителността на компенсациите да варира според от изискванията на пазара на труда, като концепцията е тя да бъде по-кратка, в случай че работните места са елементарно налични.

Атал акцентира, че държавното управление възнамерява да одобри промяната с декрет, вместо да я показа на Народното събрание. По думите му тя ще влезе в действие през декември.
 Безработицата във Франция понижа при петгодишното ръководство на Макрон
Безработицата във Франция понижа при петгодишното ръководство на Макрон

Броят на заетите хора се е нараснал с 1,2 милиона сред средата на 2017 година и края на 2021 г
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР