Новият британски премиер Риши Сунак обмисля да замрази бюджета за

...
Новият британски премиер Риши Сунак обмисля да замрази бюджета за
Коментари Харесай

Великобритания може да замрази чуждестранната помощ за още 2 години

Новият английски министър председател Риши Сунак обмисля да замрази бюджета за задгранична помощ на страната за още две години, оповестява " Ройтерс ", базирайки се на в. " Телеграф ".

Разходите на Англия за задгранична помощ са избрани на 0,5% от националните доходи. Правителството ги сви преди две години, защото страната понесе тежък удар върху обществените финанси поради пандемията от COVID-19.

Сунак, който по това време беше финансов министър, съобщи предходната година, че разноските за задгранична помощ би трябвало да се върнат до 0,7% от стопанската система до 2024-2025 година По информация на " Телеграф " обаче се обмисля удължение на периода на понижаване на разноските за задгранична помощ с още две години - до 2026-2027 година

Допълва се, че са вероятни по-големи съкращения, а също има опция за обвързване на разноските за задгранична помощ с инфлацията за три години напред.

Новината идва в миг, когато английското държавно управление приготвя редуциране на разноските и анулация на данъчни облекчения , защото възходящите разноски за ипотеки, храна и отоплението свиват бюджетите на огромна част от семействата в страната.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР