До колкото съм запознат с експертизата е карал с малко

...
До колкото съм запознат с експертизата е карал с малко
Коментари Харесай

Младият шофьор, блъснал зам.-директорка на училище, не е гледал пътя. Карал с малко над 50км./ч

„ До колкото съм осведомен с експертизата е карал с малко над 50 км./ч, само че моите наблюдения са, че там по принцип водачите карат много по бързо. Не е гледал пътя. Надявам се на правдивост, тъй като би трябвало да има санкции за лишаване на човешки живот. ” Това сподели след днешното съвещание в Пловдивския областен съд Георги Петров – наследник на починалата заместител директорка на пловдивското СУ „ Цар Симеон Велики “. Той се конституира и като частен обвинител в процеса.
Прочетете още


На 12 януари предходната година 18-годишният тогава Веселин Тачев, със стаж зад кормилото едвам 3 месеца, блъсна пресичаща 52-годишна пловдивчанка на пешеходна пътека под моста на Герджика на бул. „ Марица-юг “. В следствие стана ясно, че дамата е Милена Петрова - заместител директорка на пловдивското СУ „ Цар Симеон Велики “.

Тя беше откарана в УМБАЛ " Св. Георги " в доста тежко положение - голям брой счупвания и политравми, като бе и в кома. Последва акция по кръводаряване, в която се включиха десетки хора. Макар че лекарите се бориха близо седмица за живота ѝ, зам.-директорката издъхна на 20 януари предходната година. 

Единственото, което от полицията изнесоха тогава като информация, бе че пробите на водача за алкохол и опиати са негативни. 

Почти година и половина по-късно, през днешния ден делото влезе в съда. Според обвинителния акт Тачев ще дава отговор пред магистратите за причиняване на гибел по несъобразителност, в резултат на нарушение Закона за придвижване по пътищата. Той и юристът му Константин Давчев показаха предпочитание делото да протече по съкратената процедура – с признание на всички обстоятелства и условия от обвинителния акт. Съдия Весела Евстатиева обаче откри фактическа неточност от страна на обвиняването – разминаване сред изписването на рождената дата на Тачев с думи и числа. Макар и минимална, грешката се оказа пречка за днешното привършване на делото. От прокуратурата имат 7 дни, с цел да поправят неточността.

В идващото съвещание, което е планувано за 28 юни, Веселин Тачев ще признае виновността си и се чака делото да завърши с присъда. При признание на виновност, младият водач ще получи понижаване на наказването с 1/3.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР