Всеки от нас е забелязал, че по-възрастните хора са много

...
Всеки от нас е забелязал, че по-възрастните хора са много
Коментари Харесай

Защо по-възрастните хора се движат по-бавно

Всеки от нас е забелязал, че по-възрастните хора са доста по-умерени в придвижванията си - от ходенето до осъществяване на различен тип действия, и ги вършат по-бавно. 
 На каква възраст се дефинираме като “стари
На каква възраст се дефинираме като “стари "

Преди 50 години отговорът несъмнено щеше да е друг

Обяснението за по-бавните придвижвания се отдава на няколко фактора. Като да вземем за пример забавения метаболизъм или загубата на мускулна маса, която се следи с напредването на възрастта.

Учени от University of Colorado Boulder са провели нови проучвания, посредством което са достигнали до още една допустима причина за бавните придвижвания при старите хора.

Проучването, оповестено в , е подложило на напълно елементарен тест 84 здрави души на възраст сред 18 и 87 години. Участниците е трябвало да се пресегнат и доближат до цел, изобразена на екран пред тях, държейки през това време роботизирана ръка, която работи по сходно на компютърна мишка.
 Снимка 665754

След това учените са анализирали придвижванията на участниците и моделите, по които те са ги правили. Така е било открито, че по-възрастните хора трансформират придвижванията си в дадени моменти, с цел да спестят сили и изразходват по-малко сила спрямо по-младите участници, написа.

" С възрастта мускулните кафези могат да станат по-малко ефикасни при трансформирането на силата в мускулна мощ и придвижване ", споделя Ала Ахмед, която е професор по машинно инженерство.
 Монако - дребната страна в Европа, където живеят най-дълголетните хора в света
Малката европейска страна, където живеят най-дълголетните хора в света

Кой още е в топ 10 по дългоденствие

Според нея, с напредването на възрастта ставаме по-малко ефикасни в придвижванията, които правим, с цел да компенсираме понижената мощ. Забавянето на придвижванията обаче може и да не се дължи единствено на възрастта, само че да е признак на неврологично разстройство.

Неврологът Клифърд Сегил добавя пред Medical News Today, че поучава по-възрастните хора да се движат колкото се може повече, тъй като това ще повлиея добре на общото им здравословно положение.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР