Певците на Студио за вокално обучение Зонели“ се представиха успешно

...
Певците на Студио за вокално обучение Зонели“ се представиха успешно
Коментари Харесай

Шест отличия за Студио „Зонели“ от Европейски младежки поп-рок конкурс „Сарандев“

Певците на Студио за вокално образование „ Зонели “ се показаха сполучливо в тазгодишното 33-то издание на Европейски юношески поп-рок конкурс „ Сарандев “ - Добрич, 16 - 18 май. До втория присъствен стадий на състезанието бяха позволени девет ученици на вокалния възпитател Елена Карабельова, като шестима от тях съумяха да се преборят за място измежду призьорите. С първа премия при най-големите в трета възрастова група е дванадесетокласничката Полина Семендяева. Тя взе присъединяване и в Гала концерта, в който по традиция пеят единствено носителите на първи места и Гран при. Също в трета група с втора премия е Тея Йорданова - другата абитуриентка на Студио „ Зонели “ и участник в последния сезон на „ Гласът на България “.

При най-малките в първа група, която обгръща 11 - 14 годишните, Студио „ Зонели “ се показа с две надарени девойки, като и двете откриха място в челната тройка. Ивайла Михайлова сграбчи втора премия, а Симона Тодорова - трета.

В най-многобройната втора група с 33-ма участника, където борбата беше извънредно оспорвана, Преслава Тодорова се пребори за второто място, а Теодора Велинова сграбчи Наградата на Лайънс клуб Добрич.

Димитрина Германова - някогашна възпитаничка на вокалния възпитател Елена Карабельвоа, имаше съществено наличие в тазгодишното издание на състезанието „ Сарандев “. Успешната поп изпълнителка от Добрич бе част от седемленното интернационално жури. Тя взе присъединяване и в Гала концерта като притежател на премията Гран при от „ Сарандев “2021-ва.

Европейски юношески поп-рок конкурс „ Сарандев “ е един от най-елитните конгреси от този жанр в страната. Той се провежда от Община град Добрич и Младежки център - Добрич. Тази година влиятелното събитие събра реализатори от шест страни: България, Полша, Казахстан, Молдова, Румъния и Украйна.

Патрон на състезанието е Кметът на Община град Добрич Йордан Йорданов. Той персонално връчи премиите на спечелилите и публично закри форума в третата вечер - Награждаване и Гала концерт.

По традиция Гала концертът приключва с рецитал на българска поп звезда. Тази година на добричката сцена се качи обичаната млада поп изпълнителка Дара Екимова.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР