Новината, че Новак Джокович е получил медицинското изключение и ще

...
Новината, че Новак Джокович е получил медицинското изключение и ще
Коментари Харесай

Изключението "Джокович" разбуни духовете в света на тениса

Новината, че Новак Джокович е получил здравното изключение и ще играе на Откритото състезание на Австралия без условие за ваксина, разбуни духовете в света на тениса.

Сагата към присъединяване на международния номер 1 продължи прекомерно дълго, само че през вчерашния ден стана ясно, че уредниците му разрешават да отбрани купата си от предходната година.
Снимка: Getty Images/Guliver Photos
Специалното здравно изключение за сърбина повдигна доста въпроси, в това число такива измежду сътрудниците му, защото държавното управление на щата Виктория и уредниците на Australian Open сложиха изискване за наложителна имунизация за участващите.

Носителят на седем трофеи на двойки от Шлема Джейми Мъри е измежду тези, които питат на какво съображение се прави това здравно изключение.

Другият вид беше показване на документ за здравно освобождение от имунизация, подписано от двама самостоятелни лекари.
Снимка: Reuters
" Не знам какво да кажа, в действителност. Мисля, че в случай че аз не бях имунизиран, нямаше да бъде направено сходно изключение ", разяснява Мъри по време на шампионата АТП Къп в Сидни. " Но въпреки всичко е хубаво за него (Джокович), че е получил позволение да пристигна в Австралия и да играе. "

Пол Анакон, който е някогашен треньор на Роджър Федерер и Пийт Сампрас, твърди, че по негова информация молбите се подават анонимно.

" Тези два панела, които подписват документите, не знаят за кого го вършат. Те просто наблюдават признаците. Ако всичко това е спазено, тогава всичко е наред, само че е ясно, че занапред ще има доста въпроси ", сподели Анакон.

" Знаем обаче, че Новак Джокович е доста добър, когато против него има някакво опълчване ", добави той.
Снимка: Getty Images/Guliver Photos
Има и такива, които считат, че водачът в международния тенис не е направил нищо неправилно. Първата ракета на България Григор Димитров е измежду тях.

" Не съм лекар, само че съм сигурен, че има причина за решението. Ако някой се нуждае от здравно изключение и в случай че то е същинско, значи не виждам проблем ", сподели българинът пред австралийската медия The Age.

Директорът на шампионата Крейг Тайли също беше потърсен за коментар. " Не сме правили специфична услуга към Джокович, нито спомагателна опция за него. Имаше си естествен развой. Общо 26 тенисисти подадоха молби за сходно изключение и част от тях бяха утвърдени ", разяснява Тайли.
Снимка: Reuters
Не всички обаче са на това мнение: " Джокович е измежду най-великите за всички времена, само че не е единственият ", разяснява австралийският публицист Анди Махер.

Първият за годината шампионат от Големия шлем стартира на 17 януари. Джокович ще преследва 10-а купа в Мелбърн, а при триумф ще излезе отпред по оценки от Големия шлем с 21. В момента той дели първото място с Роджър Федерер и Рафаел Надал.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР