Най-малко 810 000 души са избягали от Рафах само за

...
Най-малко 810 000 души са избягали от Рафах само за
Коментари Харесай

810 000 души са избягали от Рафах за две седмици

Най-малко 810 000 души са избягали от Рафах единствено за две седмици.

За това предизвестиха филантропични организации на Организация на обединените нации в понеделник на фона на известия за продължаващи израелски военни интервенции

" Всеки път, когато фамилиите бъдат разселени, животът им е изложен на сериозен риск. Хората са принудени да оставят всичко в търсене на сигурност. Но няма безвредна зона ", написаха от организацията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци UNRWA в X.
 Израел има намерение да разшири офанзивата в Рафах
Израел има намерение да разшири офанзивата в Рафах

Това сподели Йоав Галант на съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан

Според здравните управляващи в Газа минимум 35 300 поданици на Газа са били убити и повече от 79 260 са ранени на фона на израелски обстрел, откакто водените от Хамас офанзиви в Израел на 7 октомври оставиха към 1250 убити и повече от 250 взети за заложници от Южен Израел.

Последните данни на UNRWA демонстрират, че доставката на филантропична помощ е спряла съвсем напълно през главните входни точки към Газа - Граничен контролно-пропусквателен пункт Рафах и Керем Шалом на юг.

На фона на ескалация на военната интензивност в източната част на Рафа, никакви филантропични доставки на Организация на обединените нации не доближиха анклава в неделя, 19 май, и единствено 27 камиона с помощ влязоха през Керем Шалом в събота. Само 33 спомагателни камиона с помощ са употребявали Керем Шалом от 6 май и нито един не е влизал през Рафах.

В северозападната част на анклава Световната продоволствена стратегия на Организация на обединените нации заяви, че е употребила Зиким за превозване на доставки и " опит за приемане на задоволително храна, с цел да спре глада по пътя си ".

Но Матю Холингуърт, шеф на WFP за Палестина, настоя, че филантропичните организации се нуждаят от спомагателни входни точки за помощ.

" Всяка нова входна точка е нова артерия, изпомпваща витална кръв към Газа, тъй че ще работим интензивно, с цел да продължим да намираме нови входни точки и да получаваме повече помощ, в размер, поредно ", сподели той в последната актуализация на организацията за помощ.

Припомняме, че  Израел има намерение да разшири военната си атака в град Рафах в южната част на Газа . Това сподели министърът на защитата Йоав Галант на гостуващия в понеделник консултант по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан.
 Южна Африка прикани Международния съд да спре израелската атака в Рафах
Южна Африка прикани Международния съд да спре израелската атака в Рафах

Страната също изиска от съда да подреди на Израел да разреши безконтролен достъп до Газа за чиновници на ОО

" Ние сме решени да разтеглим наземната интервенция в Рафах до края на разбиването на " Хамас " и връщането на заложниците ", сподели той по време на срещата в изказване от офиса на Галант.

В неделя, водещият израелски опозиционен политик в случай че до 8 юни не се реализира единодушие по проект от шест точки за спора в Газа и бъдещето на палестинския анклав.

Нетаняху отхвърли настояванията на Ганц като " празни думи ", " чийто смисъл е явен: завършек на войната и проваляне за Израел, занемаряване на множеството от заложниците, оставяне на Хамас недокоснат и основаване на палестинска страна ".

Разногласията в израелското държавно управление по отношение на войната в Газа излязоха нескрито предходната седмица, откакто министърът на защитата за Газа от премиера Бенямин Нетаняху.
 Израел удря по Рафах в северната част на Газа, без да напредва
Израел удря по Рафах в северната част на Газа, без да напредва

Израел твърди, че четири батальона на " Хамас " са ситуирани сега в Рафах дружно със заложниците

Западните народи обявиха, че са срещу огромна военна интервенция в Рафах и приканиха Израел да разреши на филантропичната помощ да доближи до популацията " през ​​всички съответни пропускателни пунктове, в това число този в Рафах ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР