Амал Клуни е един от правните експерти, които препоръчаха на

...
Амал Клуни е един от правните експерти, които препоръчаха на
Коментари Харесай

Амал Клуни е един от правните експерти, които препоръчаха обвинения във военни престъпления във войната между Израел и Хамас

Амал Клуни е един от правните специалисти, които предложиха на основния прокурор на най-големия съд за военни закононарушения в света да изиска заповеди за арест на израелски Премиерът Бенямин Нетаняху и водачите на войнствената формация Хамас.

Адвокатът по правата на индивида и брачната половинка на артиста Джордж Клуни написа за присъединяване си в писмо, оповестено в понеделник на уеб страницата на Фондацията на двойката Клуни за правдивост. Тя сподели, че тя и други специалисти по интернационално право единомислещо са се съгласили да предлагат на основния прокурор на Международния углавен съд Карим Хан да изиска заповедите.

Хан разгласи желанието си да направи това в понеделник, като сподели, че дейностите, подхванати както от израелските водачи, по този начин и от Хамас в седеммесечната война в Газа, се равняват на военни закононарушения.

„ Аз служих в тази група, тъй като имам вяра в върховенството на закона и нуждата от отбрана на живота на цивилни “, написа Клуни. „ Законът, който пази цивилните п...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР