Нова тв Политиката се намесва твърде много в контрола на пандемията.

...
Нова тв
Политиката се намесва твърде много в контрола на пандемията.
Коментари Харесай

Известен наш пулмолог: Политиката се намесва твърде много в контрола на пандемията

 Нова тв " Политиката се намесва прекалено много в контрола на пандемията. Необходими са ясни цели с отчетност дали се следват. Трябва да имаме безапелационен и пореден проект ". Това съобщи пулмологът доктор Александър Симидчиев от гражданската квота на " Демократична България " пред Nova News.

По думите му финансирането би трябвало да бъде върху предпочитани области с огромна възвръщаемост.

" Клиничните пътеки са сбъркан метод на финансиране, тъй като дават диагноза, което значи, че лечебните заведения би трябвало да имат съответна диагноза. Затова би трябвало да има диагностично-свързани групи ", акцентира доктор Симидчиев.

Проф. Георги Михайлов от Българска социалистическа партия от своя страна счита, че новият здравен министър би трябвало самичък да подбере екипа си, не да му го подберат. А тогава самичък да поеме цялата отговорност за проблемите в опазването на здравето. 

" Независимо от героизма на медицинските експерти, здравната система е разнебитена и е невероятно да поеме натоварването. Нужно е да се реконструира ", показа той.

Мнението на Българска социалистическа партия е, че доста бързо би трябвало да се образуват профилирани парламентарни комисии. 

" В момента здравната система финансира на исторически принцип, защото лечебните заведения нямат оборот, тъй като хората бягат от тях поради коронавирус болните. ГЕРБ взе решение 85% от финансите се дават за едно лечебно заведение ", разяснява проф. Михайлов.

За него всеки болен е една галактика - заплаща се за активността, а не на калпак.

Проф. Михайлов дефинира оставката на Нинова като почтена и навременна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР