Интересна икономическа справка и съпоставка направи икономистът Христо Радков от

...
</TD
>Интересна икономическа справка и съпоставка направи икономистът Христо Радков от
Коментари Харесай

Христо Радков пред Plovdiv24.bg: Глобите на шофьорите от последните 7 години плащат изборите за същия период

Интересна икономическа информация и параленост направи икономистът Христо Радков от Българското съдружие на водачите. Оказва се, че с постъпилите в държавната хазна санкции за нарушавания по Закона за придвижване по пътищата страната заплаща организацията и провеждането на избори. 

Пред камерата на Plovdiv24.bg Радков заяви, че през 2023 година заплатените наказания са над 115 милиона лв.. За последните 7 години неизрядните водачи са платили над 700 милиона лв. наказания. Според него, санкциите няма да решат казуса.

" Ефектът от това нещо е: предходната година имаме 6 починали по-малко и 658 ранени допълнително. Колкото повече наказания постановяваме, колкото повече наказания се събират, толкоз повече се качва и броят на ранените и на жертвите – това е резултатът. Със наказания не става. Започнете от пътищата " - прикани той.

Радков твърди, че камерите за засичане на скоростта оказват помощ само за повече доходи в държавния бюджет и за безусловно нищо друго. Обяснява, че на всеки лидер му се е случвало да надвиши някъде скоростта, тъй като нормативната уредба не е разумна, а когато се постави камера на проблематично място - се цялостни бюджета.

" С тези пари, в последна сметка страната заплаща изборите. Направили сме и тази сметка – тъкмо колкото санкции сме внесли ние, водачите, за последните 7 години. Точно толкоз ни костват всички избори – локални, президентски, изключителни парламентарни, постоянни парламентарни, всевъзможни избори " - добави икономистът.

Според Христо Радков може би е добре да се върне пътният знак за съществуване на камера за скорост, тъй като като го види лидерът инстинктивно намалява скоростта.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР