Държавен Фонд Земеделие“ (ДФЗ) изплати над 5,1 млн. лв. (5

...
</TD
>Държавен Фонд Земеделие“ (ДФЗ) изплати над 5,1 млн. лв. (5
Коментари Харесай

ДФЗ преведе над 5,1 млн. лева първи етап по схемата за зимни пръскания  

Държавен Фонд " Земеделие “ (ДФЗ) изплати над 5,1 млн. лева (5 161 019 лева.) по схемата " Помощ за компенсиране разноските на аграрни стопани, свързани с осъществяване на ограничения по Националната стратегия за надзор на вредителите по трайните насаждения през зимния интервал ", прилагана през 2024 година Подпомагане получиха общо 3 192 стопани, които отглеждат трайни овощни насаждения, маслодайна роза, ягоди и малини. За останалите 177 стопани ще бъде осъществено заплащане в къси периоди след завършване на административните инспекции. Средствата са преведени на стопани, кандидатствали в интервала от 19 февруари до 30 април 2024 година Размерът на ставката е 380 лева на хектар с Данък добавена стойност за закупени артикули за битка с вредителите, оповестяват от Фонда.

Припомняме, че от 13 май до 31 май 2024 година е отворен спомагателен банкет на заявки по схемата, по отношение на искане на браншовите организации. Изплащането на средствата по спомагателния банкет ще е до 17 юни 2024 година

Бюджетът по схемата за 2024 година е 10 млн. лева Помощта се дава на два стадия – напролет и есента. Подпомагат се земеделските стопани, отглеждащи трайни насаждения, като помощта е до 100 % от разноските им по закупуване на артикули за растителна отбрана за надзор и ограничение разпространяването на вредители по трайни насаждения, съгласно Националната стратегия, за така наречен " зимни пръскания ".

Средствата, които се дават за втория стадий, са до 140 лева с Данък добавена стойност и покриват част от разноските, направени за растително-защитни артикули, които се употребяват през есента в интервала на всеобщ листопад.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР