Нов театър НДК предлага два атрактивни моноспектакъла на Лятната сцена.

...
Нов театър НДК предлага два атрактивни моноспектакъла на Лятната сцена.
Коментари Харесай

Смях и сълзи на Лятната сцена в НДК

Нов спектакъл НДК предлага два атрактивни моноспектакъла на Лятната сцена. Първият е на 26 август - " Образцов дом ". Кой е Димитър Иванов Капитана? И Бай Тъньо? Много зависи кого питате: Ако питате него самия, ще ви каже че е приключил “Кукли ” в НАТФИЗ и се занимава със стенд ъп комедия. Може да спомене и че е първият български вентролог. Според почитателите, той е нещо като изгряваща звезда - първото му турне мина през 22 града с 22 изцяло разпродадени зали за хиляди фенове. А през днешния ден е от българските комедианти с максимален брой почитатели - страниците му в обществените мрежи са последвани от над 60 000, видеата му са гледани стотици хиляди пъти. Според Тъньо той е неуспех и хаймана. Непрокопсаник. Въпреки несъгласието на плюшената част на дуото, и медии, и хора класифицираха “Беше ми 100лично ” като огромен триумф. Днес - в желанието си да даде постоянно повече, стенд ъп комикът и първи вентролог в страната е подготвил напълно ново шоу за българските фенове.

На 28 август от 21 часа е „ Пилето, което споделя Ку “. В него Иван Юруков още веднъж подвига високо летвата пред себе си, потапяйки се в необятния и виновен свят на моноспектакъла. Сценарият е основан по сборниците модерни разкази " Малкото име на дните " и " Тиква " на Александър Урумов, а музиката е на Михаил Шишков-баща. По смешен метод текстът ни превежда през същински човешки неволи, връща ни към изначалния план, към човещината, към природата. Чрез историите, които героят споделя, създателят прави самобитен прорез на търсещия човек - дисекция на актуалното общество. Възприеман като чудноват несретник, героят на Иван Юруков изобличава човешките недостатъци, като оголва до мъка своите.



" Текстът ме притегли със своята правота. Движен съм от желанието да основа прочувствена детонация, която да раздрусва със своята искреност ", споделя Иван Юруков, който е и режисьор на спектакъла. " Най-голямата ми вяра е доста бързо да се отървем от това време, в което всичко е нетрайно. Няма да ни липсва това краткотрайно време. Този текст беше на обичайно равнище и можеше да бъде подложен още преди три години. Само че нещо не му доближаваше. Беше като вкусна торта, на която й липсва черешката. Става и по този начин, само че друго си е с черешка. Героят ми схваща езика на животните и си приказва с птиците, само че не схваща езика на обичаната си жена и мъчно си приказва с нея “, разяснява Александър Урумов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР