Алън се срещна в Прищина с президента на Косово Вьоса

...
Алън се срещна в Прищина с президента на Косово Вьоса
Коментари Харесай

Вашингтон: Косово ще върви напред по евроатлантическия път, ако създаде Съюз на сръбските общини

Алън се срещна в Прищина с президента на Косово Вьоса Османи.

" Разговаряхме за основни въпроси от евроатлантическия и европейския път на Косово. Подкрепяме пътя на Косово към евроатлантическите институции посредством близко съдействие и в съгласуваност. Знам, че това е доста значимо и за вас. Разговаряхме и за главните стъпки на евроатлантическия път на Косово, а точно основаването на Съюза на сръбските общини ", сподели Алън на взаимна конференция с Османи.

Международната общественост упорства Косово да сътвори Съюз на сръбските общини, който произтича от съглашение сред Косово и Сърбия от 2013 година и който планува да сплоти към себе си общините в Косово със сръбско болшинство. Неговото основаване се преглежда от интернационалния фактор като " изискване на изискванията " за нормализиране на връзките сред Косово и Сърбия в границите на разговора сред тях, воден от Европейски Съюз.

Алън и Османи подписаха Споразумение за съгласие сред Съединени американски щати и Косово срещу разпространяването на дезинформация.

" Това съглашение е доказателство за укрепването на връзките сред нашите две страни. Присъединяваме се към напъните за битка с операцията на информация от задгранични страни ", означи Османи.

В диалог преди два дни с Елизабет Алън президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи, че е посочил " натиска, пред който са изправени Сърбия и сърбите ". Той е помолил " Съединени американски щати да засилят уговорката си и да употребяват въздействието си, с цел да запазят стабилността на района и да основат предпоставки за откровено съдействие и съответен прогрес на района и всички наши жители към по-добро и проспериращо бъдеще ". В диалога е станало дума и за поддръжката на Съединени американски щати за напредъка на Сърбия по пътя към пълноправно участие в Европейски Съюз, означи Вучич.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР