Нов математик начерта поредните сценарии за развитието на пандемията. След

...
Нов математик начерта поредните сценарии за развитието на пандемията. След
Коментари Харесай

Изгря нов математик. Изброи сценарии за вируса

Нов математик начерта следващите сюжети за развиването на пандемията. След проф. Николай Витанов и Петър Велков, който в действителност е възпитател, разбор за развиването на заболяването направи и проф. Огнян Кунчев от Българска академия на науките.

„ Това, което следва да се случи занапред в идващите 10 дни, е резултат от това, което се е случило преди 20 дни. Коронавирусът има доста дълъг инкубационен интервал – от 3 до 15 дни. Ако няма стягане на ограниченията, ще има още по-драстично нарастване на инфектираните. Ако те бъдат затегнати, тогава броят на инфектираните след 10 дни ще е към 2000 души дневно, по отношение на 4000 в този момент ”, сподели в „ Неделята на NOVA ” проф. Кунчев.

По думите му би трябвало да овладеем нещата до месец май. Според професора COVID-19 наподобява по доста отношения  на сезонния грип, който също мутира.

От Българска академия на науките създадоха и дълготрайна прогноза, която демонстрира какво ще се случи със смъртността при ковид. „ Ако нямаме ваксини умрелите от COVID-19 до юни 2022 година може да стигнат 58 000. В момента съгласно формалните данни имаме 300 000 инфектирани. На тях имаме 12 000 умряли. Имайте поради, че има и доста необявени случаи. За да получим действителен брой би трябвало да умножим 300 000 минимум 4 пъти. Така получаваме милион  и 200 000 хиляди, сподели математикът.

Ако се имунизираме обаче, нещата наподобяват доста по-добре, добави той. По думите му четвъртата вълна на COVID-19 ще пристигна през септември.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР