Със заповед на кмета на Община Плевен д-р Валентин Христов

...
Със заповед на кмета на Община Плевен д-р Валентин Христов
Коментари Харесай

Насрочени са консултации за определяне състав на подвижни СИК в община Плевен

Със заповед на кмета на Община Плевен доктор Валентин Христов са планувани съвещания за установяване състав на преносими секционни изборни комисии /ПСИК/ на територията на общината.

Консултациите ще стартират в 12.00 ч. през днешния ден /27 май 2024 г./ в Заседателната зала на Община Плевен, на третия етаж на административната постройка на пл. „ Възраждане ” №2, гр. Плевен.

В консултациите вземат участие парламентарно показаните партии и обединения. В консултациите могат да вземат участие и други партии и обединения. Консултациите се организират не по-късно от 27.05.2024 година

При консултациите партиите и обединенията следва да показват документите според чл.91, ал.4 от Изборния кодекс и Решение №3130-ЕП/НС от 23.04.2024 година на ЦИК, а точно:

1. документално предложение за състав на ПСИК, което съдържа:

- наименованието на партията или обединението, която прави предложението;

- имената и ЕГН на препоръчаните лица;

- длъжността в комисията, за която се предлагат;

- обучение, специалност;

- телефон за връзка с препоръчаното за член на ПСИК лице.

2. заверено от партията копие от уверение за настоящо правно положение на партията, издадено не по-рано от 09.04.2024 година, или копие от решението за формиране на обединението за присъединяване в изборите за 49-то Народно заседание. С тях се удостоверяват имената на лицата, представляващи партията или коалицията;

3. когато в консултациите вземат участие упълномощени лица, се показва пълномощие, подписано от представляващите партията/ обединението, или заверено копие от такова пълномощно;

4. лист на аварийните членове, които да заместят препоръчаните от партиите и обединенията лица за сформира на ПСИК, когато пълномощията на член на ПСИК се прекратят предварително или когато член на ПСИК не се яви в изборния ден. Заместването се прави с решение на РИК. Списъкът би трябвало да съдържа данните, посочени в т.1.

Представените документи остават като неразделна част от протокола на консултациите и се изпращат с предлагането на кмета на Общината до Районна изборна комисия – Плевен.

Поканата за насрочване на съвещания за установяване състав на ПСИК е обществено оповестена на интернет страницата на Община Плевен, в категория „ Дейности “, меню „ Избори “, подменю „ Избори за Европейски парламент и Народно заседание на 09.06.2024 година “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР