Носенето на слънчеви очила има по-голямо въздействие върху очите ви,

...
Носенето на слънчеви очила има по-голямо въздействие върху очите ви,
Коментари Харесай

Не носете слънчеви очила по това време от деня, ОПАСНО Е

Носенето на слънчеви очила има по-голямо влияние върху очите ви, в сравнение с допускате.

През тези слънчеви летни дни пазиме кожата си като нанасяме слънцезащитни артикули. Слънцезащитен крем с висок фактор предотвратява слънчево изгаряне. По същия метод се предпазваме от острите слънчеви лъчи, като носим чифт слънчеви очила. Но знаете ли, че носенето на слънчеви очила не постоянно е положително за очите ви?

Има избран час от деня, когато е по -добре да не носите слънчевите си очила.

Увреждане на очите

Публикувано проучване от Националния очен институт на Съединени американски щати през 2014 година демонстрира, че UV лъчите могат да увредят протеина на очната леща. С течение на времето това може даже да докара до положение на очите, наречено катаракта. Освен това се изследва хипотезата, че UV увреждането може да усили шанса за недъгавост на макулата. Това е значим фактор за слепотата, обвързвана с възрастта. Краткосрочното увреждане на очите, наречено фотокератит може да бъде породено и от слънцето. При хората това постоянно води до краткотрайна слепота или замъглено зрение.

Увреждане от слънцето

Американски експерти изясняват, че най-често срещаният проблем с UV светлината е, че не можете да я видите. Когато не носите никаква отбрана, светлината ще проникне непосредствено в очите ви, а те са доста чувствителни към нея. Има и някои фактори, които могат да усилят увреждането на очите от слънцето. Водата, снегът и прозорците на колата могат да причинят отражение на слънчевата светлина, което кара очите ви да одобряват двойно по-голяма доза от UV лъчите. Освен това, на огромни височини слънчевите лъчи са по-силни и това усилва риска от увреждане на очите.
 Трябва ли да плюете семките на динята? Трябва ли да плюете семките на динята?
През сезона на дините и пъпешите всички сме подготвени да хапваме от охладените плодове съвсем всеки ден. През лятото те са обичан десерт на...

UVA и UVB отбрана

Когато купувате чифт слънчеви очила, е значимо да погледнете отбраната от UVA и UVB отбрана, които оферират. Винаги гледайте етикета, с цел да видите дали слънчевите очила оферират 99 или 100 % отбрана от тези лъчи. Специалистите поучават да се ориентираме към очила с по-големи стъкла. Малките кръгли очила като на Джон Ленън да вземем за пример не оферират огромна отбрана, защото очилата предизвикват разпръснати лъчи, които влизат в очите ви от няколко разнообразни ъгъла.

Без слънчеви очила

Така че, в случай че желаете да предпазите очите си допустимо най-добре, носете първокласен чифт слънчеви очила, когато излизате на открито. Има миг, в който обаче би било рационално да не носите слънчеви очила. Изследванията демонстрират, че хората, които са изложени на ярка слънчева светлина рано заран, по-лесно заспиват вечер. Причината е, че светлината заран оказва въздействие върху нашия биоритъм. Носенето на слънчеви очила заран нарушава този темп и ви кара да заспите по-бавно вечер. Препоръчително е да не носите слънчеви очила до девет или 10 сутринта, при изискване че не гледате непосредствено към слънцето и то не е прекомерно блестящо.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР