Храните и напитките, които консумираме преди лягане, могат да повлияят

...
Храните и напитките, които консумираме преди лягане, могат да повлияят
Коментари Харесай

5 напитки, които ще подобрят храносмилането и ще ви отърват от подуването

Храните и напитките, които консумираме преди лягане, могат да повлияят на храносмилателната ни система през нощта. Докато някои храни могат да влошат мъчителното утринно отичане, пиенето на избрани питиета може интензивно да облекчи храносмилателния дискомфорт.

Д-р Мринал Пандит е дал рекомендации, които да ви оказват помощ да се отървете от утринното отичане на корема. She Finds пише за това.

Топла вода с лимон

Пиенето на топла вода с лимон преди лягане може да направи чудеса за храносмилателната ви система. Както доктор Пандит изяснява, „ Топлата вода с лимон може да помогне за стимулиране на храносмилателната система и перисталтиката, мускулните контракции, които движат храната през храносмилателния тракт “.

Водата с лимон също оказва помощ да се поддържа равнището на хидратация, належащо за оптимално храносмилане и попречване на запек, постоянно срещана причина за утринно отичане. Лимонената киселина също по този начин усъвършенства ензимната функционалност и подтиква черния дроб, насърчавайки детоксикацията и намалявайки подуването през нощта.



Снимка: Freepik

Чай от джинджифил

Известен със своите мощни противовъзпалителни свойства, джинджифиловият чай е успокоителен балсам за храносмилателната система.

„ Чаят от джинджифил може да подтиква производството на слюнка, жлъчка и стомашен сок, като оказва помощ за възстановяване на храносмилането и понижава вероятността от утринно отичане “, споделя доктор Пандит. Тази ароматна напитка работи и като газогонно средство, като понижава натрупването на газове и предотвратява подуването на корема.

Пиенето на чай от джинджифил преди лягане ще ви помогне да успокоите стомаха си и ще осигурите спокоен нощен сън.



Снимка: Freepik

Сок от алое вера

Пиенето на сок от алое вера преди лягане може да успокои храносмилателния тракт и да предотврати утринното отичане.

„ Алое вера е известно със своите успокояващи свойства, които могат да оказват помощ за понижаване на възпалението и дразненето в стомашно-чревния тракт “, споделя доктор Пандит. Това естествено слабително също по този начин предизвиква постоянното изхождане, предотвратявайки отичане на корема заради запек.

Алое вера също оказва помощ за балансиране на потребните бактерии в червата, като подкрепя храносмилането и понижава подуването през нощта.

Mентов чай

Чаят от мента е друга чудесна опция за облекчение на храносмилателни проблеми и попречване на утринното отичане.

„ Ментата съдържа ментол, който има успокоителен резултат върху мускулите на храносмилателния тракт, като оказва помощ за облекчение на конвулсии и дискомфорт “, отбелязва доктор Пандит. Този ободрителен чай оказва помощ за изхвърлянето на газовете от храносмилателния тракт, като понижава подуването на корема.

Чаят от мента също усъвършенства потока на жлъчката, като оказва помощ за смилането на мазнините и предотвратява храносмилателни проблеми, които могат да доведат до отичане на корема през нощта.



Снимка: Freepik

Чай от копър

Благодарение на спазмолитичното си деяние, чаят от копър е натурален лек за отичане на корема, породено от стомашно-чревни конвулсии.

„ Чаят от копър оказва помощ за разпределяне на мускулите на червата и облекчение на подуването “, изяснява доктор Пандит. Този благоуханен чай също по този начин облекчава газовете, подуването и неприятното храносмилане, като предизвиква цялостния храносмилателен комфорт. Като подтиква производството на стомашни ензими, чаят от копър оказва помощ за разграждането на храната и понижава вероятността от отичане през нощта.

В последна сметка, включването на тези предложени от доктор питиета в рутината ви преди лягане може да помогне за облекчение на утринното отичане и възстановяване на храносмилането.

Този материал е единствено за осведомителни цели и не съдържа препоръки, които могат да повлияят на вашето здраве. Ако имате проблеми, свържете се със експерт.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР