Норвежката петролна и газова компания Equinor (бивша Statoil) възнамерява да

...
Норвежката петролна и газова компания Equinor (бивша Statoil) възнамерява да
Коментари Харесай

Норвегия увеличава износа си на газ за Европа

Норвежката петролна и газова компания Equinor (бивша Statoil) има намерение да усили износа на природен газ за Европа с 1,4 милиарда кубически метра през 2022 година, посредством приемане на нарастване на разрешителните за рандеман на синьо гориво от норвежкото Министерство на енергетиката и отсрочване за есента на планувани за по-рано през годината поправки на свои уреди. Това се споделя в известие на компанията, представено от ТАСС.

" Коригираните разрешителни за рандеман, ще разрешат да се усили износа на газ от находището Oseberg с към 1 милиард кубически метра газ до 30 септември. От находището Heidrun износът на газ може да се усили с 0,4 милиарда куб. м за 2022 година, т.е. повишаването за годината е с общо 1,4 милиарда кубически метра газ. " (За съпоставяне, посоченият размер газ е към половината от нужния размер газ на България за година.)

Equinor също по този начин отсрочи ремонтните работи по находището Oseberg от месец май за септември, с цел да усили навреме добива на газ.
 Може ли природният газ на Норвегия да позволи енергийната рецесия в Европа
Може ли природният газ на Норвегия да позволи енергийната рецесия в Европа

Основният въпрос в този момент е дали норвежкият природен газ ще размени съветския

Компанията възнамерява още веднъж да пусне в употреба своя цех за полутечен природен газ Hammerfest LNG (LNG) в Северна Норвегия в средата на май, след ремонт заради пожар през септември 2020 година. Очаква се това да усили доставките на полутечен газ на пазарите с към 6 милиарда куб. м годишно.

През 2021 година Норвегия е изнесла в Европа 113 милиарда кубически метра газ посредством тръбопроводите на националния газопреносен оператор Gassco.
 Европейски компании разпродават акциите си в
Европейски компании разпродават акциите си в " Роснефт "

BP има 19,75% дял в " Роснефт " от 2013 година
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР