„Ние сме създали необходимата инфраструктура и сме предоставили на пазара

...
„Ние сме създали необходимата инфраструктура и сме предоставили на пазара
Коментари Харесай

Шефът на „Булгартрансгаз“: При желание може да се увеличат доставките на азерски газ

„ Ние сме основали нужната инфраструктура и сме дали на пазара нужния потенциал, с цел да може цялостният размер от азерския газ да влезе на територията на България “.

Това разгласи в изявление за предаването „ Тази заран “ шефът на „ Булгартрансгаз “ Владимир Малинов.

Колко ще се доставя от азерския газ зависи от страните по контракта и при предпочитание доставките могат да се усилят, посочи той.

Относно продажбата на газ на Румъния на 4 февруари Малинов посочи, че дали е имало авансово приключване на информация би трябвало да ревизират способените органи. На въпроса за какво евтиният газ не остава у нас той посочи, че на борсата не се продава съответен газ, а микс.

Малинов е безапелационен, че продаденото количество не е от хранилището в Чирен. Шефът на „ Булгартрансгаз “ призна, че запасът в газохранилището е 25%, или с към 15% по-малък от този, който сме имали предходната година.

„ Към сегашния миг от нашите ползватели и от операторите на прилежащите страни нямаме информация, която да ни дава основателно подозрение, че ще има дефицит на природен газ. Кратко казано – няма опасност, само че имаме подготвеност “, разгласи Малинов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР