Повече от месец се намираме в неформална предизборна обстановка –

...
Повече от месец се намираме в неформална предизборна обстановка –
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: Има сериозна консолидация около БСП

„ Повече от месец се намираме в неофициална предизборна конюнктура – видно е от работата на Народното събрание, комисиите и законодателството, което се приема.  Машинното гласоподаване сподели доста недостатъци, които сме имали опция да подлагаме на критика на последните избори. Въпреки това считам, че метода, по който сега се провеждат изборите е допустимо най-приемлив, а точно смесената форма на гласоподаване. “ Това съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров в ефира на Nova News.

 

По-притеснителен по думите му е политическия миг, че с нескопосаните промени в Конституцията, които бяха направени се позволи сега да ни ръководи служебно, само че действително политическо държавно управление – доминирано напълно от ГЕРБ и подредено от Бойко Борисов. „ Това слага под подозрение честността на изборите. С политическо управление на Министерство на вътрешните работи се притеснявам, че някой ще се изкуши.

 

Обръщам се към всички партии да има разсъдък и да не го допуснем. Всеки подозрителен ход на кабинета би трябвало да бъде показван на обществото “, добави социалистът.

 

„ Много постоянно нашите представители в секционните комисии се оказват сами против всички. Ако приемем, че в партиите вървят не доста положителни процеси – би трябвало гражданското общество да бъде предпазено. Особено за северозапада ние доста от дълго време сигнализираме, че вървят ужасяващи процеси. В Монтана и Видин загубихме мандатите имено заради сходни вмешателства в изборния развой. Бил съм очевидец по какъв начин се вършат опити да се корумпират цели комисии. Много по-лесно е да купиш една комисия вместо да купиш гласоподавателя. На този пазар Българска социалистическа партия не взе участие “, разяснява той за част от проблемите в изборния развой.

 

Зафиров бе безапелационен, че е подавал доста сигнали в изборния ден и вместо да викат въпросните дилъри на гласове от способените органи разпитват него от кое място познава тези лица. „ А в огромната си част хората избират да остават анонимни “, довърши той.

 

„ Ами няма да бъдат патерици, тъй като няма да влязат в Народното събрание “, по този начин Зафиров разяснява обвиняванията на Ваня Григорова към Българска социалистическа партия.

 

Според него няма разцепено ляво пространство. „ Има съществено консолидация към Българската социалистическа партия и нейните сътрудници. Тя ще стане ясна единствено след 2 дни на огромната среща, която вършим. Време е България да бъде ръководена от ляво-патриотична групировка. Затова и ние се обръщаме с зов към всички здравомислещи хора. Не може човек, който излъга гласоподавателите, че желае да е общински консултант и единствено седмица по-късно потегли да взема решение проблемите на страната да приказва за излъгани гласоподаватели и общински съветници “, добави зам.-председателят на социалистите.

 

„ Ще има доста сериозен срив на доверие във всички партии, които участваха в сглобката и доста съществено повишение на гласовете в ляво-патриотичното обединяване към Българска социалистическа партия. Очаквам най-малко едно изключително съвещание на Народното събрание, с цел да довършим Закона за хазарта. По отношение на Боташ нещата към този момент са в способените органи и сме изтъкнали нашите опасения. За нас това е контракт, който е извънредно тежка вреда върху България “, сподели в умозаключение Атанас Зафиров.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР